Dev davada karar hangi sonuçları getirecek?

Apple'ın büyük zaferinden sonra Samsung ne yapacak? Galaxy ceplere ne olacak? İşte cevaplar...

Apple'ın zaferi ne getirecek?

Cuma günü jürinin verdiği karar ile yuvarlak köşeli telefonlar üretme imtiyazı Apple'a teslim edilmiş oldu. 9 kişilik jüri, Samsung'un Apple'a 1 milyar dolar tazminat ödemesine hükmederken, Samsung'un bazı cihazlarının piyasadan toplatılması da olası. Tüm bunlar, Apple hayranları için oldukça iyi haberler. ABD'de verilen kararla ilgili sıkça akla gelen sorular, açık kaynak avukatı Van Lindberg tarafından bakın nasıl cevaplandırılıyor.

Soru: Bu davada hala sonucu belli olmayan bir konu var mı?

Cevap: En büyük soru işareti, Apple'ın Samsung cihazlarının satışını yasaklatmak isteyip istemeyeceği konusunda. Apple, muhtemelen patentlerini ihlal eden cihazların ABD'deki satışını durdurmak isteyecektir. Samsung'un en büyük Android sağlayıcısı olduğunu düşündüğümüzde bu, pazar paylarını geçici olarak Apple'ın lehine çevirebilir.

Soru: Mahkemenin kararı şu anki Samsung cihazlarındaki işlevleri etkileyecek mi?

Cevap ve diğer sorulara cevaplar, haberimizin sonraki sayfasında.

Samsung bazı özelliklerden vaz mı geçecek?

Samsung bazı özelliklerden vaz mı geçecek?

Cevap: Evet. Karar, eski jenerasyon cihazlardaki ihlalleri temel alsa da bu cihazlardan bazıları hala satılıyor. Apple'ın bir yasaklatma kararı aldırması haline bu cihazlar piyasadan kaldırılabilir. Samsung'un TouchWiz arayüzündeki bazı öğeleri de değiştirmesi gerekecek.

Soru: Kullanıcıların sahip oldukları telefonlardaki güncellemeler ne olacak? Samsung, karar nedeniyle bazı özellikleri devre dışı bırakabilir mi?

Cevap: Bu, hakimin vereceği spesifik kararlara bağlı. Hakim yazılım güncellemeleri yoluyla ihlale neden olan işlevin kaldırılmasını isteyebilir. Böyle bir durum daha önce yaşanmıştı.

Soru: Ya gelecekteki Samsung ürünleri karardan nasıl etkilenecek?

Cevap: Bugün ihlale konu olan patentlerin çoğu, iPhone'un dış tasarımını ele alıyor. Dolayısıyla gelecekte en çok değişecek şey, Samsung telefonlarının şekli olacak. Bazılarına göre bu değişim başladı bile. Örneğin Galaxy S III ve Galaxy Note, iPhone'dan oldukça farklı bir tasarıma sahip. Samsung'un kullanıcı arayüzünü de iPhone'dakinden daha farklı hale getirmeye çalışması gerekecek.

Soru: Apple'ın akıllı cep piyasasında monopol kurduğu söylenebilir mi?

Cevap: Hayır. iPhone başarılı olsa da çoğu kişi piyasada çok farklı türde birçok telefon bulunduğunun farkında değil. iPhone, geçtiğimiz çeyrekteki tüm akıllı cep satışlarının satışlarının yüzde 17'sini oluşturuyordu.

Soru: Bu karar mobil alanındaki yeniliklerin duracağı anlamına mı geliyor?

Cevap: Hayır, şirketler Apple'ın tasarım dilini kullanırken çok daha dikkatli olacaklardır. Bu, mobil alanda daha büyük yeniliklerle sonuçlanabilir.

Soru: Karar tüketiciler için avantajlı yönler içeriyor mu?

Cevap: Tüketiciler, Apple olmayan şirketlerden Apple ürünlerine daha az benzeyen ürünler satın alacaklardır. Bu tasarımlardan bazıları, iPhone'dan daha iyi, bazıları ise daha kötü olabilir.

Okuyucu Yorumları