Dev firma davasından geri adım attı!

Star Wars ile ilgili en ilginç dava başlamadan kapanıyor: İşte garip bir ışın kılıcı hikayesi...

İzin vermeyiz dediler ama...

Sizlere geçtiğimiz haftalarda, George Lucas'ın bir lazer firmasını, ışın kılıçlarına benzer ürünler yaptığı için dava etmeye hazırlandığını bildirmiştik. Bu haberin basında büyük ilgi uyandırmasından sonra George Lucas bu kararından geri adım attığını açıkladı.

LucasFilm'in açıklamasına göre üretici firma, bu ürünlerin hiçbir şekilde Lucas Arts'la ya da Lucas Film'le bağlantılı olmadığını belirtirse, Lucas davayı geri çekecek. LucasFilm'in açıklaması da şu şekilde; "Basın ve halk, LucasFilm'in bu denli tehlikeli bir ürünü kesinlikle desteklemeyeceğini anlamış oldu."

İşin komik kısmı ise bundan sonra başlıyor. Wicked Lasers'ın CEO'su Steve Liu ise firmanın yapılan reklamından oldukça memnun; "Çok ilginçti. Başta bize çok zararı olacağını düşündük ama bize hiç beklemediğimiz bir şekilde yardımcı oldu."

Kısacası LucasArts, lazerin tehlikeli olduğuna vurgu yapmak isterken, istemeden bu tehlikeli oyuncağın reklamını yapmış oldu. Şimdi oyuncak rahat rahat satılacak ve belki de bundan hiç haberi olmayan binlerce kişi, onu satan almak için sıraya girecek...

Okuyucu Yorumları