Dev firma sunucularını Türkiye'de üretiyor

Dünyanın önde gelen sunucu üreticilerinden biri Türkiye'de üretim için anlaşma imzaladı!

Türkiye'de sunucu üretecek!

6-8 Kasım 2012 tarihleri arasında Almanya'nın Münih kentinde gerçekleştirilen ve Türkiye'den online teknoloji yayınlarından sadece CHIP Online'ın yerinde izlediği Fujitsu Forum tarihi bir anlaşmaya sahne oldu. Dünyanın dört bir tarafından onbinlerce katılımcı ile gerçekleştirilen forumda Fujitsu ve Informatik sunucu, depolama ürünleri ve PalmSecure Biometrik Kimlik Doğrulama Sistemi üretimini Türkiye'de gerçekleştirmek için bir anlaşma imzaladı.

Fujitsu 2008 yılından bu yana Informatik işbirliği ile Türkiye'de masaüstü bilgisayar ve tablet üretiyordu. İmzalanan bu anlaşma ile üretim kapasitesi artıyor ve üretilen ürünlerin çeşitliliği genişliyor.

Dünyanın önde gelen bilişim şirketlerinden Fujitsu Türkiye'deki yerel üretim kapasitesini yüksek teknolojili sunucu ve depolama ürünleri ile genişletiyor. Fujıtsu markası ile 2008'den bu yana yüksek kalitede masaüstü bilgisayar ve tablet üreten yerel iş ortağı Informatik ile Fujıtsu arasında yapılan sözleşme Almanya'nın Münih kentinde imzalandı. Anlaşma ile Palm Secure Biometrik Kimlik Doğrulama Sistemi'nin Türkiye'de üretilmesini de içeriyor.

Bu anlaşma sonucunda Informatik'in yüksek standartlı üretim tesislerinde ürettiği Fujitsu markalı ürün gamına Giriş'ten Orta dereceye kadar Raf ve Kule tipi sunucular, 360TB'ye kadar kapasite sahibi olan depolama cihazları ve Palm Secure Biometrik Kimlik Doğrulama Sistemi eklenmiş oluyor.

Fujitsu ve Informatik yetkilileri imza töreninde

İmza töreninden bir kare. Soldan sağa:

Meltem Yegen Fujitsu Türkiye & Balkanlar Pazarlama Direktörü

Halit Zaim Fujitsu Türkiye & Balkanlar Genel Müdürü

Aykın Ademoğlu İnformatik Bilişim Genel Müdürü

Niahm Spelman Fujitsu Gelişmekte Olan Pazarlar Başkan Yardımcısı

Birol Özdemir Fujitsu Türkiye Kanal Satış Direktörü

Sağlık hizmetlerinde bir devrim...

Sağlık hizmetlerinde bir devrim...

Fujıtsu mühendisleri tarafından geliştirilen PalmSecure Biometrik Kimlik Doğrulama Sistemi dünyanın en güvenli kimlik doğrulama sistemi olarak kabul ediliyor. Fujıtsu bu sistemi, sağlık hizmetlerinin kalitesinin artmasını destekleyen, sahteciliği ciddi bir şekilde azaltan bir çözüm olarak Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) sunuyor.

Hastalar avuç içi damarlarının okunmasıyla sisteme kaydoluyor. Daha sonra istedikleri hastanede avuç içi damarlarının sistem tarafından tanınması ile hizmet alabiliyorlar. Bu sistem halen20 kentte tüm özel hastanelerde kullanılıyor. Sistemin zaman içinde tüm ülkede SGK ile anlaşması olan özel hastanelerde ve üniversite hastanelerinde kullanıma girmesi hedefleniyor.

Informatik kimdir?

Informatik kimdir?

Informatik ile işbirliğine 2004 yılında başlayan Fujıtsu global bir markayı Türkiye'de üreten ilk üretici firma oldu. O günden bu yana bu başarılı ortaklık özellikle masaüstü bilgisayar, notebook, ince istemci, iş istasyonu, monitör, anakart vb ürün gruplarıyla devam ediyor. 2008 yılında İnformatik Fujitsu masa başı ürün grubunu Türkiye'de üretmeye başladı. Bugüne kadar, tümüyle Fujitsu kalite standartları ile % 100 uyumlu 223.000 bilgisayar üretildi.

Yerel montaj hattı ilk defa 2008 yılında kuruldu ve günlük 1.500 birim PC üretim kapasitesine sahip bulunuyor. Tüm üretim hattı Fujitsu standartlarına uygun bir şekilde ve Informatik mühendisleri ile birlikte geliştirildi. Süreç Fujitsu tarafından denetlendi. Denetleme sonuçları mükemmel çıktı ve montaj hattı Fujıtsu yönetmeliklerine uygun olarak belirlendi.

Okuyucu Yorumları