Dev operatör, Figensoft'la el sıkıştı!

Figensoft, bu ülkenin en büyük mobil telefon operatörüyle anlaşma imzaladı!

Operatörler el sıkıştı!

Türkiye'nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinden biri olan Figensoft, küresel pazardaki hedeflerini gerçekleştirmek adına yaptığı yatırımlarına bir yenisini daha ekledi.

2013 yılının sonunda, Gürcistan'ın en büyük pazar payına sahip mobil telefon operatörü Geocell ile katma değerli servisler sunmak üzere anlaşma imzalayan Figensoft, toplu SMS ürünü olan Posta Güvercini'ni, Gürcistan'da kurduğu şirketi Figensoft Georgia aracılığıyla kurumlara ulaştıracak.

Küresel pazardaki büyümelerini hızlı ve emin adımlarla sürdürdüklerini belirten Figensoft Genel Müdürü İsmail Bayraktar, Gürcistan'da yaptıkları yatırımın önemini vurgulayarak şunları söyledi: "Azerbaycan, Dubai ve KKTC'nin ardından Gürcistan'da da faaliyet göstermeye başladık. Gürcistan, potansiyel açısından bizim için önemli bir pazar. Türkiye'de lider konumda bulunan ve 25.000 kurum tarafından kullanılan Posta Güvercini ile yatırım yaptığımız tüm ülkelerde olduğu gibi Gürcistan'da da son derece iddialıyız. Kullanım kolaylığı ve çözüm zenginliği ile kurumlar için ideal bir platform olan Posta Güvercini'nin 2014 yılında, yatırım yaptığımız dış ülkelerde de önemli referanslara sahip olmasını hedefliyoruz."

"Hedef, dış pazarlardaki yatırımları sürdürmek"

Gerek satın almalar, gerekse doğrudan yatırımlar ile küresel pazarda hızlı ve dengeli bir büyüme ivmesi sürdürdüklerine değinen İsmail Bayraktar, uzun vadede, Avrupa ve Kuzey Amerika pazarına girmek istediklerini belirtti. 2013 yılında, yurt dışı operasyonlarından elde ettiği cironun, toplam ciro içerisinde önemli bir paya sahip olduğunu belirten Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü.

"2013 yılında, küresel pazarda gerçekleştirdiğimiz yatırımlarda, hedeflediğimiz rakamlara ulaştık. 2014 yılında, dış ülkelerdeki operasyonlarımızın karlılığını artırmayı ve yeni ülkelerdeki yatırımlarımızı sürdürmeyi hedefliyoruz. Yıl sonuna kadar, toplam yurt dışı ciromuzun, iç pazarda gerçekleşen cirodan daha fazla olması beklentisi içerisindeyiz."

Okuyucu Yorumları