Dev PC üreticilerinden Chrome OS yorumları

Chrome OS'u deneyen dev PC üreticileri ilk notlarını verdi: Google bu işi becerebildi mi?

Chrome OS'a ilk yorumlar!

Google nihayet kendi işletim sistemini piyasaya sürmek konusunda sağlam adımlar atmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde bu konuda Google'a destek veren firmaları sizlere duyurmuştuk. Chrome OS olarak adlandırdığı ve Linux tabanlı olan işletim sistemi ile özellikle netbook pazarını hedefleyen Google, sistemin bir sürümünü denemeleri için iş ortaklarına dağıttı. İlk gelen yorumlar ise son derece olumlu.

Dünyanın en büyük PC satıcısı olan HP, ürünlerinin büyük kısmında Windows kullanmayı tercih ediyor. Linux işletim sistemine de soğuk bakmayan HP şu anda Chrome OS'u denediklerini doğruladı. HP ayrıca ilk testlerin oldukça tatmin edici olduğunu da söyledi.

Çinli Lenovo da Chrome OS ile yakından ilgilenen firmalardan biri. Lenovo da Google'ın işletim sistemi hakkında olumlu yorumlar yapmasına rağmen Chrome OS'a asıl destek Asus'tan geldi. Google'ın işletim sistemini beğendiğini açıklayan Asus konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmak için erken olduğunu fakat muhtemelen bazı ürünlerinde bu yeni işletim sistemini kullanacağını söyledi. Chrome OS'un ciddi olarak 2010'un ikinci yarısında ve ilk olarak Asus cihazlarda görülmesi bekleniyor.

Okuyucu Yorumları