Dev seminerdeki tek Türk Teknosa'dan!

ABD'de düzenlenen Dünyanın en önemli Oracle seminerinde Türkiye'yi temsil eden tek Türk Teknosa'dan!

Teknosa fark yaratıyor

Dünya genelinde 50 bini aşkın Oracle kullanıcısının buluştuğu Oracle Open World 2008 semineri San Fransisco'da gerçekleşti. Seminere bugüne dek katılan tek Türk konuşmacı olan Teknosa Bilgi Sistemleri Direktörü Önder Kaplancık, Türkiye'de ilk defa Teknosa tarafından kullanılan Oracle Retail çözümleri ve sağlanan faydalar hakkında bilgi verdi

Türkiye'nin lider teknoloji perakendecisi Teknosa, ilklere imza atmaya devam ediyor. Türkiye'de Oracle Retail çözümlerini kullanan ilk firma olan Teknosa, bu çerçevede envanter yönetimini ve müşterilerin alışveriş deneyimlerini geliştirerek müşteri memnuniyetini bir üst seviyeye taşıdı.

Bu uygulaması ile sektöre öncülük eden Teknosa'nın Bilgi Sistemleri Direktörü Önder Kaplancık, uygulama ile ilgili deneyimlerini paylaşmak üzere 21-25 Eylül tarihleri arasında San Fransisco'da düzenlenen Oracle Open World'e konuşmacı olarak katıldı. Kaplancık, bu sene yaklaşık 50 bin kişiyi ağırlayan Oracle Open World Semineri'nde bugüne kadar konuşmacı olarak katılan tek Türk oldu.

Konuşmasında sistemin sağladığı faydaları anlatan Kaplancık "Oracle Retail sayesinde kategori yönetimini daha etkin yapmaya başladık. Türkiye'de 57 ilde 220'nin üzerinde mağaza ile hizmet veriyoruz. Oracle Retail ile hangi mağazada hangi ürünün yer alacağı sistem tarafından otomatik olarak belirleniyor. Tüm envanter yönetimini anlık takip edip, yönlendirilebiliyoruz. Böylece hızla genişleyen satış kanallarındaki hizmet seviyemizi geliştirerek, tüm kanalların entegre bir biçimde çalışmasını sağlayabiliyoruz" dedi.

Teknosa projesinin başarı öyküsü

Teknosa projesinin başarı öyküsü

Teknosa projesinin önemli bir başarı öyküsü oluşturduğu da vurgulayan Kaplancık; "Teknosa bünyesinde hayata geçirdiğimiz proje, perakendeci firmaların BT sistemlerini etkin şekilde kullanarak elde edebilecekleri avantajlara son derece iyi bir örnek oluşturuyor. Oracle Retail ile perakende sektörünün öncelikli gereksinimi olan planlama, kâr maksimizasyonu ve müşteri memnuniyeti seviyelerinin en üst düzeye çıkarılmasına yardımcı oluyoruz" diye konuştu.

Türkiye'deki perakende pazarının da hızlı bir şekilde büyüdüğüne dikkat çeken Kaplancık sözlerini şöyle sürdürdü; "Yerli zincirlerin yanı sıra pek çok küresel zincirin de ilgi odağı durumunda. Bu da pazarda çok önemli bir rekabet sahnelenmesine yol açıyor. Teknolojinin etkin kullanımı büyük önem taşıyor. Perakendeci firmalar Oracle Retail ile kendilerine rekabet avantajı yaratırken, aynı zamanda da müşterilerine farklı kanallar üzerinden daha gelişmiş bir alışveriş deneyimi sunabiliyorlar. Türkiye'de ilk kez Teknosa bünyesinde kullanılmaya başlanan Oracle Retail'in, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de perakendeci firmalar tarafından en çok tercih edilen çözümler arasında yer alacağına inanıyoruz."

Bilgi için
Teknosa - 444 55 99

Not: Firma basın bülteninden derlenmiştir.