Dev şirkette büyük küçülme!

Dev şirket hakkında ortaya atılan iddialar, işlerin pek de iyi gitmediğini kanıtlıyor!

Orada da işler iyi gitmiyor!

Oracle, Avrupa'da bulnan ve 100 kişiden daha az çalışana sahip olan destek merkezlerini kapatmaya hazırlanıyor. Bu durum, yüzlerce kişinin işsiz kalması anlamını taşıyor. Register'ın iddialarına göre, bu plan Birleşik Krallık, Romanya ve Hollanda'daki bütün yazılım destek merkezlerini etkileyecek. Firmanın Avrupa'da yer alan 40 adet destek merkezi bulunmakta. Yine iddialara göre, 150'nin üstünde işin Almanya'daki destek merkezlerine kaydırılması bekleniyor.

Oracle'ın finansal sonuçları, son zamanlarda yapılan tahminlerin altında kalıyordu. Eylül ayında Oracle'ın yaptığı açıklama, firmanın son çeyrek için gelirinin 8.6 milyar dolar olduğu yönünde idi. Bu da, beklenen artışın olmadığı anlamına gelmekteydi. Sonuçların ardından firma, kurucusu Larry Ellison'ın ayrıldığını duyurmuştu.

İsmi açıklanmayan kaynakların söylediğine göre, geçtiğimiz yıl içerisinde zaten bazı işlerin kaydırması yapılmakta ve daha ucuz destek merkezlerine yönelinmekteydi. Bu yıl ise, bütün çalışma sona ulaşacakmış gibi gözükmekte.

Okuyucu Yorumları