Dev sitede büyük kaçış başladı!

2 gün öncesine kadar durmadan büyüyen bu site, şimdi kaçan üyelerinin ardından ağlıyor!

Büyük kaçış başladı!

Facebook, sosyal fotoğraf paylaşım devi Instagram'ı geçtiğimiz günlerde 1 milyar dolar karşılığında satın aldığını duyurmuştu. Facebook'un bu hamlesine olan tepkiler genel olarak olumlu da olsa, bazı sitelerin raporlarına göre kullanıcılar, toplu halde Instagram'ı terketmeye başladı.

Facebook, Instagram ile ilgili açıklamasında Instagram'ın özelliklerini geliştirmeye yoğunlaşacaklarını, sadece onu Facebook ile bütünleştirmeye odaklanmayacaklarını söylemişti. Ancak birçok kullanıcı, Twitter'da Facebook'un gizlilik ayarlarının kuşkulu olmasından yakındı ve "silme özelliği kalkmadan önce" fotoğraflarını silmek istediklerini söyledi.

Bir başka endişe ise Facebook'un daha önce satın aldığı Gowalla, Snaptu, Beluga gibi hizmetlerin tümünün kalıcı olarak kapatılmış olması. Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, yaptığı açıklamada Instagram'ı bağımsız olarak büyüteceklerini söylemiş, Instagram CEO'su Kevin Systrom ise "Instagram uygulaması, her zaman bildiğiniz ve sevdiğiniz gibi olacak" dedi. Instagram konusundaki endişlerin yerinde olup olmadığını sanırız çok da uzak olmayan bir zamanda, hep beraber göreceğiz.

Okuyucu Yorumları