Dev sitenin senetleri roket gibi fırladı!

Facebook'un kısa süre önce başına gelen felaket, aynı yola giren diğer bir dev siteyi vurmadı!

Dev site, tarih yazdı!

Twitter'ın halka arzında yaşanan gelişmeler, teknoloji dünyasını sevindirdi. Facebook'un halka arzından sonra hisse senetlerinin hızla değer kaybetmesi sosyal ağlara yatırım yapmak isteyenleri korkutmuştu. Ancak Twitter'ın halka arzından bir gün sonra yaşananlar, yatırımcıları yeniden umutlandırdı. Hisse fiyatları bir günde yüzde 73 yükselen Twitter böylece 30 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşmış oldu.

Henüz zararda olan ve kazançları, maliyetleri karşılayamayan bir sosyal ağ olarak Twitter'ın hisse senedi değerinin hızla düşmesi riski bulunuyordu. Ancak yaşanan gelişme, yatırımcıların Twitter'ın başarılı olacağına inandığını ortaya koydu.

Dünyanın en önemli politikacılarının dahi kişisel mesajlarını yayınlamak için kullandığı Twitter 7 yaşında bir sosyal ağ. 230 milyon kullanıcısı bulunuyor ve hergün bir milyara yakın paylaşım yapılıyor; ancak ne yazık ki, 2013'ün ilk 9 ayında 134 milyon dolar zararı bulunuyor. Bu rakam, 2012'deki zararın iki katı. Dolayısıyla, kar etmeyi bir türlü başaramayan ve zararı sürekli büyüyen sosyal ağın, toplamda milyar dolara yaklaşan zararının, hisse satışlarından gelen fon sayesinde yapılacak yeni yatırımlarla kara dönüşmesi bekleniyor.

Twitter'ın borsada büyük destek bulması, halkın ve yatırımcıların bu ağa olan güveninin işareti olarak yorumlanıyor. Bu da, yeni yatırımlar ve girişimler için Twitter'ın piyasada kolayca iş ortağı bulabileceği, reklam verenlerin siteye daha fazla ilgi göstereceği ve sosyal ağın bu fırsatı doğru kullanabilirse hızlı bir yükseliş yaşayabileceği anlamına geliyor.

Okuyucu Yorumları