Dev sitenin yeni yüzü hazır!

Dünyanın en büyük internet sitelerinden biri daha tasarım değiştiriyor: İşte o site ve yenilikler...

Dev sitenin yeni yüzü hazır!

Aslında Mart ayında duyurulan Wikipedia'daki değişiklik, geçtiğimiz gün açıklanan yeni tema ve birkaç yeni özellikle piyasaya açılmaya başlıyor.

Önümüzdeki birkaç günde değişecek özellikler şu şekilde:

* Gezinme: Sayfanın altındaki sekmeler; o sayfanın tartışma, okuma ya da bir düzenleme sayfası olup olmadığını daha belirgin bir şekilde gösterecek. Sayfa tasarımı; konu ile ilgisi olmayan şeylerden temizlenecek ve değişik tarayıcılardaki farklı çözünürlüklere ve pencere boyutlarına uyum sağlayacak.

* Düzenleme çubuğu: Düzenleme çubuğu kullanımını ve erişimini kolaylaştırmak için yeniden tasarlandı. Artık kullanıcılar sayfa düzenlerken, daha az wiki kodu ve dağınık bilgi kullanacak.

Wikipedia'da değişen tasarım ve özellikler...

Wikipedia'da değişen tasarım ve özellikler...

* Link: Yeni bir araç ile başka sitelere ve diğer wiki sayfalarına linkler daha kolay eklenecek.

* Arama: Arama kutusu sağ üst köşeye kaydırılacak ve kullanım için kolaylaştırılacak. "Git" ve "ara" tuşları tek bir arama tuşu haline getirilecek.

* Diğer yeni özellikler: Yeni bir tablo oluşturucusuyla, tablo yapmak daha kolay olacak ve yeni bir bul/değiştir özelliği sayfa düzenlemek için eklenecek.

Değişim öncelikle İngilizce için olacak ve sonra diğer dillere doğru gerçekleşecek. Bu yüzden bizim değişimi Türkçe olarak görmemiz biraz daha uzun sürebilir.

Okuyucu Yorumları