Dev telefon üreticisinin peşindeki isim

Cep devi BlackBerry'yi satın almak isteyen son dev isim, herkesi şaşırtacak kadar ilginç...

BlackBerry'ye sürpriz talip!

BlackBerry için işlerin iyi gitmediği artık bir gerçek. Bir zamanların dev telefon üreticisi, artık piyasanın en alt sıralarında yer alıyor. Klavyeli telefonlarından bir türlü vazgeçemeyen firma, sonunda hatasını anlayıp tamamen dokunmatik ekranlı bir telefon üretse de artık kaybettiği pazar payını geri alması mümkün olmadı.

BlackBerry'nin Kanadalı sahipleri ise şimdi daha da fazla zarar etmeden markayı büyük bir şirkete satarak emekli olmayı planlıyorlar. Bunun için sırada bekleyen pek çok müşteri bulunuyor. Ancak en ilginci, Facebook.

Kanadalı yöneticilerin geçen hafta uçağa atlayıp Facebook yöneticileri ile görüştüğü ortaya çıktı. Facebook'un da artık kendi donanımlarını üretme aşamasına geldiği biliniyor ve bunun için BlackBerry'yi satın almak istemesi çok mantıklı görünüyor. Önemli nakit birikimine de sahip olan Facebook'un, BlackBerry için reddetmesi zor bir teklif getirmiş olabileceği de konuşuluyor.

Facebook'ın başkanı Zuckerberg geçen sene bir Facebook telefonu üretmenin yanlış bir strateji olacağını söylese de, köprülerin altından çok sular aktı ve artık mobil dünyada çok büyük bir reklam pastası bulunuyor. Facebook'un telefon üretip satması, sadece telefon satışlarından kazanç sağlaması anlamına gelmiyor, büyük mobil reklam pastasına hükmetmesi için de önemli bir avantaj sağlayacak. Dolayısıyla Facebook yöneticilerinin artık mobil cihazlar üretmek için hazır oldukları düşünülüyor. BlackBerry ile yapılan sürpriz toplantı da bunun en güzel kanıtı.

Okuyucu Yorumları