Dev TV kanalı torrent'i keşfetti!

Ünlü bir televizyon kanalı, artık izleyicilerine torrent yoluyla da erişecek... Peki ama hangisi?

Dev TV kanalı torrent'te!

Günümüzde bir yandan TV ve film endüstrisi, dosya paylaşımına karşı ciddi bir savaş verirken, diğer yandan da bunun aslında yeni bir dağıtım kanalı olduğunu fark etmeye başladılar. İngiliz televizyon kanalı BBC de yeni dağıtım kanalını görebilen kurumlardan biri. Son zamanlarda yayınlarının en azından bir kısmını internet üzerinden dağıtmak konusunda çalışmalar yapan BBC, BitTorrent'in de değerlendirilen dağıtım alternatiflerinden biri olduğunu açıkladı.

Şimdiye kadar karşılaşılan en büyük sorun torrent üzerinden dağıtımların, kurumların telif hakları yaklaşımları ile ters düşmesiydi. Fakat BBC, torrent üzerinden dağıtmayı planladığı yayınlarını ilgilendiren telif tanımları üzerinde yeni bir düzenleme yaptı. Bu yeni düzenlemeye göre kullanıcılar torrent üzerinden dağıtılan BBC yayınlarının tamamını veya bir parçasını tekrar dağıtabilecek ve istedikleri platformlarda özgürce paylaşabilecekler.

Pilot uygulama olarak R&D TV adlı 30 dakikalık yeni BBC yapımının bu yöntem ile dağıtılması planlanıyor fakat bu uygulamanın ne zaman başlayacağına dair henüz bir açıklama yapılmadı.

Okuyucu Yorumları