Dev TV kanalından utandıran rekor!

Rekor kırmak insanları etkileyen bir şeydir ama dev TV kanalının rekoru pek de övünülecek gibi değil

Utandıran rekor!

Teknoloji bağımlısı insanların en büyük korkularından bir tanesi; dizüstü, cep telefonu gibi cihazlarını kaybetmek ya da çalındığını öğrenmektir. Gel gelelim BBC bu konuda bir rekor kırdı.

Absolute Software'in ortaya çıkardığı bazı rakamlarsa BBC'nin kayıp ve çalıntı konusunda ne kadar da ileriye gittiğini gösterdi. BBC, Nisan 2008 yılından bugüne toplam 146 dizüstü, 65 cep telefonu ve 17 tane BlackBerry handset kaybetmiş.

Yapılan açıklamaya göre kaybedilen dizüstülerin toplam maliyeti; 219.000 sterlin, cep telefonlarının; 12,913 sterlin ve BlackBery'lerinkiyse 9,106 sterlin. Absolute Software'sa BBC gibi kurumlara teknolojik cihazlarını kullanma konusunda daha dikkatli olma çağrısında bulundu.

Firmanın Avrupa genel mürüdü Dave Everit; "Herhangi bir firmanın bu kadar çok cihaz kaybetmesi şok edici. Yine de BBC, son dönemde bu denli elektronik cihaz kaybı yaşayan firmalardan sadece bir tanesi." dedi.

BBC'yse durum karşısında çoktan tedbirini almış durumda. Konu hakkında polis ile birlikte çalışacak olan BBC, hırsızlık ve eşya kaybı konusunda elinden geleni ardına koymayacağa benziyor.

Okuyucu Yorumları