Diablo 2: 16 yıl sonra bile güncelleniyor!

2000 yılında yayınlanan efsane oyun, 16 yıl sonra bile güncelleme almaya devam ediyor!

16 yıl sonra gelen güncelleme

Diablo II, bundan 16 yıl önce, 2000 yılında yayınlanmıştı. Ancak görünene göre, Diablo III'ün sunulmasına rağmen Blizzard Entertainment, bu oyuna desteğini henüz çekmeyecek gibi duruyor. Geliştirici, bu hafta oyuna yeni bir güncelleme - 1.14a - yayınladı ve bu da, 2011 yılından beri oyun için sunulan ilk güncelleme oluyor.

Blizzard, güncellemeyi açıkladığı forum yazısında bu güncellemenin "geleceğinin uzun süredir belli olduğunu" söylemekteydi. Güncelleme, temel olarak modern bilgisayarlar ile deneyimi iyileştirmek için sunulmuş. Özellikle yeni sistemlerde oluşan sorunlar (glitch'ler) bu güncelleme ile ortadan kaldırılmaya çalışılıyor.

Ayrıca bu güncelleme, Diablo II için sunulacak en son güncelleme de olmayabilir. Blizzard, oyunun hile bulma ve hack engelleme sistemleri üzerinde çalıştığını resmi olarak ilan etmiş durumda. Blizzard'ın bu kadar eski bir oyun için neden bir güncelleme sunduğu sorusuna ise geliştirici, Diablo II'nin Dünya genelinde halen "büyük" bir oyuncu tabanına sahip olduğunu için cevabını veriyor. Ancak bu "büyük" oyuncu tabanı için belirgin bir sayı paylaşılmış değil.

Oyuncularına, oynamaya ve kendileri ile beraber durmaya devam ettikleri için teşekkür eden geliştirici, "bu yolculuk Diablo II'nin modern platformlarda daha iyi çalışmasını sağlamakla başlıyor ancak burada bitmiyor. Sanctuary'de görüşürüz" cümlelerini kurmakta.

Okuyucu Yorumları