Diablo 3 sıkıntılı geldi!

Uzun yıllar boyunca beklediğimiz Diablo III geldi gelmesine ama sorunlarla birlikte...

Diablo 3 sıkıntılı geldi!

Uzun yıllardır beklenen ve geçtiğimiz hafta ülkemizde de büyük bir etkinlikle satışa sunulan Diablo 3, gün geçtikçe sihrini kaybediyor. Önce bağlantı hatalarıyla kullanıcıları sinirlendiren oyun, şimdi de güvenlik riskleriyle hayal kırıklığı yaşatıyor.

Haftasonu, resmi Blizzard forumu pek çok kullanıcı tarafından hesaplarının hacklendiği yönündeki şikayetlerle doldu. Hesaplarının hacklendiğini iddia eden mağdurlar, tüm ekipmanlarının ve biriktirdikleri altınların çalındığını söylüyorlar.

Resmi olmayan kaynaklar hackleme işleminin Pazar günü sunucu-ikmal sürecinde meydana geldiğini söylüyor. İddialara göre Blizzard'ın sunucusu çevrimdışı olduğu anda SQL enjeksiyonu kullanılarak saldırı yapıldı.

Blizzard, yaptığı ilk açıklamada kullanıcıların iPhone ve Android için "Battle.net Kimlik Belirleyici" uygulamasını indirerek daha gelişmiş güvenlik sağlayabileceklerini söyledi. Ayrıca, hacklenen mağdurların hesaplarını geri alana kadar Blizzard ile iletişimde olmalarını, sonuca ulaştıklarında karakterin eşyalarının ve durumunun hacklenmeden önceki duruma getirileceğini duyurdu Blizzard.

Okuyucu Yorumları