Diablo 4 Yakında Geliyor mu?

Blizzard'ın henüz varlığından bile emin olmadığımız Diablo 4'ü, yakında yayınlanabilir mi?

Diablo 4 işaretleri!

Sanctuary dünyasının kapıları her zaman karanlık güçlerin yeni bir saldırısı ile karşı karşıya kalıyor ve bu da, kılıçlarımız ve büyülerimiz ile yeni bir Diablo ARPG oyununda kendimizi göstermemiz için yeni bir sebep sunuyor.

Diablo 3'ün ilk yayınlanmasının üzerinden neredeyse 7 yıl geçti ve bu da Diablo 4 ile yeni bir başlangıcın çok uzakta olmayabileceği anlamına geliyor.

Tabi ki bu noktada belirtmekte fayda var ki, geliştirici Blizzard Entertainment henüz Diablo 4'ün geliştirilmekte olduğu hakkında resmi bir duyuru yapmış değil. Ancak yapılan tüm açıklamaların ışığında toplanan ipuçları, yeni bir oyunun yolda olduğunu ve muhtemelen Diablo markası altında yer alacağını gösteriyor.

Blizzard Entertainment, Blizzcon 2018'de Diablo Immortal'ı duyurduğunda, Diablo 4 haberi bekleyen hayran güruhundan pek çok farklı ses yükselmişti. Ancak beklenen yeni oyun yerine, Diablo'nun bir mobil oyunu ile karşılaşılmıştı. Bu oyunun iyi veya kötü olması ise çıkan itiraz seslerinin merkezinde yer almıyordu: Hayranlar, seriye düzgün ve PC tabanlı bir oyunun eklenmesini bekliyorlardı ve Immortal'ın şirketin para kazanmak için planladığı bir şey olduğunu düşünüyorlardı.

Blizzard etkinlikte tanıtılacak başka hiçbir şey olmadığını söylese de, Ağustos ayında YouTube'da yayınlanan bir video, bunun aksini gösterir gibiydi. Bu videoda topluluk yöneticisi Brandy "Nevalistis" Camel, "birden fazla Diablo projesi üzerinde çalışıldığını" söylemekteydi.

Bu projelerden birinin Immortal olduğu artık açık bir şekilde belliyken, bir başkasının da Diablo 4 olması hiç mantıksız gözükmüyor.

Blizzard'ın yaptığı işe alımlara bakıldığında Diablo markası için aranan çalışanların arasında "yetenekli bir Zindan Sanatçısı" ve "Sanctuary dünyasına hayat getirmeye" yardımcı olacak bir teknik sanatçı aranıyordu.

Tabi ki Diablo 3, Blizzard için hâlâ aktif bir proje olduğundan dolayı bu işe alımların serinin üçüncü üyesi için olma ihtimali de bulunuyor. Ancak Diablo Immortal'ın gelişiminin büyük bir kısmının Blizzard'ın Çinli ortağı Tencent tarafından yapıldığı düşünülürse, çok daha büyük bir projenin varlığına işaret ediliyor gibi gözüküyor.

Diablo 4 Yakında Geliyor mu?

Oyun gelişimi genellikle yinelemeli bir süreç olarak tanımlanabilir. Diablo 3, yıllar boyunca geliştirilmekteydi ve şu anda bildiğimiz oyun haline gelmeden önce pek çok farklı prototipe sahipti. Hatta ilk yayım anından günümüze kadar bile büyük değişimler geçirdi.

Diablo 4 de muhtemelen farklı olmayacaktır ve Kotaku tarafından 2018 yılında yayımlanan ilgi çekici bir rapora göre Diablo'nun farklı sürümleri Blizzard tarafından denenmekte. Bu projelerin biri şimdilik rafa kaldırılmış durumda ve diğer, muhtemelen Diablo 4'ün ilerleyeceği yön için temeli oluşturacak.

Bu projelerin ilki olan "Hades" kod adlı oyunun, "Dark Souls"a benzer bir yaklaşıma sahip olduğu söyleniyor. Omuz üstü kamera ile oynanacak olan bu oyunun geliştirilmesi 2014-2016 yılları arasında gerçekleşirken, Dark Souls ile paylaşılan ortak noktalar bu yöntemin seri için ilginç bir doğrultu olabileceği anlamına geliyordu. Ancak Kotaku kaynaklarının söylediğine göre bu oyun yeterince iyi görülmedi ve ekip, Diablo 3 için Rise of the Necromancer DLC projesine transfer oldu.

"Fenris" ise devam ettiği ve Diablo 2'nin karanlığına dönüş yapacağı söylenen oyun olarak gözüküyor. Hades ile aynı ekibin elinden çıkan bu oyun ise Diablo serisinin klasik izometrik yaklaşımına sahipken Diablo 3'ün karikatür ve renkli estetiğinden vazgeçip ilk iki Diablo oyununun karanlık ve korkutucu atmosferine dönüş yapacak.

Okuyucu Yorumları