Diablo III'ün yeni kurtarıcısı geldi!

Piyasaya fırtına gibi girse de çok çabuk düşüşe geçen efsane oyun, bu yeni yamayla hayat bulacak!

Beklenen yama geldi!

15 Mayıs günü büyük bir cümbüş eşliğinde piyasaya çıkan Diablo III, başlangıçta deliler gibi oynandıysa da bir süre sonra büyük oyuncu kaybına uğradı.

Bu durumun başında, şüphesiz oyunu sürekli bitirip, aynı hikaye üzerinden baştan oynamanın verdiği can sıkıcı durum yer alıyor. Dört seviyede oynanan yapım, ne yazık ki sürekli kendisini tekrar ediyor. En yüksek seviyenin 60 olması ve "Inferno" zorluk seviyesinde ilerleyebilmek için bolca özel eşyaya sahip olunmasıysa bir diğer sorun.

Uzun süredir oyunculardan tepki gören Blizzard, sonunda 1.0.4 yamasını yayınladı ve 60. Seviye karakter için yeni bir gün başlamış oldu. Oyunda bulunan en büyük sorun; magical, rare, set ve legendary eşyaların uzun uğraşlar sonunda bile düşmemesiydi. Hatta üzerinde 250'den fazla "Magic Find" taşıyan oyuncuların bile hala kötü eşyalar ile karşılaşıyor olması, onları büyük ölçüde oyundan soğutuyordu. Bir diğer sorunsa, bazı oyuncuların çantalarında "MF" eşyalar taşıyarak duruma göre bu parçaları takmalarıydı.

Artık oyuna eklenen Paragon sistemiyle bu sorunlar ortadan kalkıyor. Toplamda 100 Paragon seviyesi içerecek olan yama sayesinde, her Paragon seviyesi alan oyuncunun yüzde üç oranında "MF" özelliği artacak. Bu sayede oyuncuların büyülü eşya bulması çok daha kolaylaşacak. Aynı zamanda her seviye yüzde üç oranında altın bulma ihtimali arttıracakken, normal seviye atladığımızdakine benzer bir şekilde özellik puanlarımız da artacak.

Uzun lafın kısası, Blizzard yapması gerekeni biraz geç de olsa yapmış durumda.

Okuyucu Yorumları