Diablo III'ün yeni yetenek ve rune sistemi!

Bu sene tanışmayı "umduğumuz" Diablo III'ün merak edilen pek çok yeniliği ortaya çıktı!

Diablo III ortaya çıkıyor!

Blizzard, geçtiğimiz ay Diablo III'de önemli değişiklikler yapmayı planladığını açıklamıştı. Bu sırada, kapalı beta aşamasında bulunan oyunun yenilenen yetenek ve "rune" sistemleri hakkında bilgiler, Diablo III resmi web sitesinde yayınlandı.

Diablo III'ün direktörü Jay Wilson tarafından açıklanan yetenek (skill) sistemi, Birincil Saldırı, İkincil Saldırı ve Defasif olarak üç farklı kategoriye ayrılacak. Wilson, bu yöntemi yetenekleri tasarlamakta kullandıklarını, ancak bunları öncesinde kullanıcıya göstermediklerini söylüyor.

Yetenek sisteminin arayüzünde yapılan bir değişiklik sayesinde ise yetenek seçimi, Diablo III'ün alt çubuğu ile bağlantılı hale getirilecek. Bu sayede oyuncuya 6 slotta kullanabileceği bir yetenek listesi sunulacak. Beta sürümünde herhangi bir slotta herhangi bir yeteneği seçmek mümkün oluyordu. Yetenek seçmekte daha fazla özgürlük isteyen oyuncular ise "Elective Mode" sayesinde istediği slota istediği yeteneği yerleştirebilecek.

Rune sisteminde yapılan değişiklik

Rune sisteminde yapılan değişiklik

Rune sisteminde yapılan bir değişlik sayesinde ise bu öğeler, artık oyun için fiziksel öğeler olmayacaklar ve yetenek sisteminin bir parçası haline gelecekler. Dolayısıyla isimleri de "skill runes" olacak. Oyuncu, her seviye atladığında ise en az bir "skill rune"un kilidini açmış olacak.

Kapalı beta aşamasında olan Diablo III, şu an belirli bir kullanıcı kitlesi tarafından test ediliyor. Senelerdir beklenen oyunun 2012'nin 2. çeyreğinde nihayet yayınlanması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları