Diğer sosyal ağlar da Facebook Home'da

Facebook Home, artık sadece Facebook'a değil, diğer sosyal ağlara da açık! Ama biri hariç...

Facebook, kapılarını açtı!

Facebook'un, Android işletim sistemi üzerine yerleşerek Android telefonları Facebook "temalı" telefonlara çeviren uygulaması Facebook Home, artık diğer sosyal ağlara da destek verecek.

Kullanıcılar, telefonu uyandırıp ekranları kaydırdıklarında sadece Facebook arkadaşlarının yükledikleri fotoğrafları değil, Instagram, Pinterest, Tumblr ve Flickr 'daki kontaklarının paylaşımlarını da görebilecek.

Facebook'un mühendislik departmanının yöneticisi Tom Alison yaptığı açıklamada, yeni özelliğin tüm telefonlarda açılmasından önce bir test sürecine gireceğini ardından tüm Facebook Home uygulamalarının yeni özellikle güncelleneceğini belirtti.

Facebook'un verdiği bilgilere göre, kullanıcı sadece Facebook Home uygulaması içindeki ilgili bağlantılardan diğer sosyal hesaplarını Home uygulamasına bağlayabilecek. Böylece diğer ağlardaki haber akışları da Facebook Home ana ekranında belirecek.

Ayrıca Zuckerberg'in söz verdiği gibi, Instagram'daki fotoğraf akışları da yakında Facebook Home'un ana ekranına bağlanacak.

Bu hamle ile Facebook, Twitter hariç, tüm popüler sosyal ağları içeren bir mobil "sosyal" işletim sistemi yaratma yolunda çok önemli bir adım atmış oluyor. Twitter konusunda ise, hiç bir açıklama yapılmadı.

Okuyucu Yorumları