Digicam ve W-LAN’lı yeni İPAQ el bilgisayarı

Donanım üreticisi HP; yeni başlayanlar için iki yeni iPAQ el bilgisayarını piyasaya sundu. Cihazlar, Microsoft Pocket PC 2003 işletim sisteminin ikinci sürümünü kullanıyorlar ve güçlerini ise Samsung işlemcilerinden alıyorlar.

Digicam ve W-LAN’lı yeni İPAQ el bilgisayarı

Eklentiler içinse her iki cihazda da I/O uyumlu SD yuvaları bulunuyor ve bu sayede GPS alıcıların PDA’ler ile kullanılmasın imkan tanınıyor.

iPAQ rx 3715, 400 MHz işlemci hızına ve 128 MByte entegre hafızaya sahip. “Mobile Media Companion” başlığına sahip cihaz, kısa video klipler de kaydedebilen 1.2 megapiksellik bir kamera ile donatılmış. Çekilen fotoğraflar, cihazın sahip olduğu kablosuz ağ teknolojisi sayesinde PC’ye aktarılabiliyor veya bunun yerine HP yazılımı sayesinde direkt olarak el bilgisayarı üzerinde de işlenebiliyor.

iPAQ rx 3715 ve İPAQ rz 1710 modellerinin her ikisi de 3.5 Inch’lik TFT renkli ekrana sahip ve her iki model hem yatay hem de dikey görüntü verebiliyor. Bu model 25 MByte boş hafıza alanına kadar ve 200 MHz işlemci hızı ile MP3 dinleme veya video izleme gibi video uygulamaları için uygun. Ancak SD I/O slotunu kullanan bir W-LAN adaptörünün ekstra satın alınması gerekiyor.

Okuyucu Yorumları