Dijital güvenlikte sertifika şart

e-ticaretin adeta bel kemiği olan SSL yani Dijital Güvenlik Sertifikası KOBİ'ler için de önemli.

Güvenlikte sertifika şart

e-ticaret yapmak isteyen herkesin kullanmak zorunda olduğu SSL yani Dijital Güvenlik Sertifikası KOBİ'ler için büyük önem taşıyor. Bu ürünlerin satışını yapan Layer Sistem'in Genel Müdürü Aykut Kalem, "Bu uygulama son kullanıcı için daha güvenilir olduğu imajını yaratmak anlamında çok önemli. KOBİ'ler için de bu tip sertifikaları tercih etmek güvenilir imajını oluşturmak ve ziyaretçilerini sitede tutmak anlamında ilk adım oluyor" diyor.

Türkiye'de bugün e-ticaret ciddi bir pazar anlamı taşıyor. Pek çok KOBİ ve büyük ölçekli firmalar bu pazarda yerini almak için adım atıyor. Bu anlamda SSL (Dijital Güvenlik Sertifikası) hizmeti büyük bir önem oluşturuyor. SSL aslında bir güvenlik sertifikası diyebiliriz. E-ticaret üzerinden ürün veya hizmet satışı yapabilmeniz için sanal pos denilen uygulamaya bankanız kanalı ile sahip olabilmeniz için bankanız sizden öncelikle güvenlik sertifikası sahibi olmanızı istiyor. Yani özetle e-ticaret için birinci adım SSL sertifikası oluyor.

Günümüzde öncelikli olarak e-ticaret amaçlı kurulmuş web siteleri için olmazsa olmaz bir hizmet SSL. Ancak gelişen bilişim dünyasında bugün örneğin Facebook, Google gibi dünya devlerine uygulama geliştirmek isterseniz yine bu hizmeti almak durumundasınız. Bunun haricinde ise güvenlik sertifikasının yüklü olduğu bir sitenin ziyaretçisine güven verdiğini de unutmamak gerekiyor elbette.

Güvenilir imaj

Günümüzde 'butik cloud' ve 'butik yazılım' olarak nitelendirilen özel barındırma ve özel yazılım hizmetleri sunan Layer Sistem, layerssl.com web sitesi üzerinden bu hizmetin satışını gerçekleştiriyor. Layer Sistem Genel Müdürü Aykut Kalem, bu anlamda bir yenilik yaparak ülkemiz pazarında henüz çok yerleşmeyen ancak dünyaca kabul görmüş iki farklı markayı da ürünleri arasına dahil ettiklerini söylüyor. Kalem, şöyle devam ediyor:

"Bunlar Certum ve Thawte güvenlik sertifikaları. Güvenlik sertifikaları son kullanıcı için iki şekilde anlamlanıyor. Bunlardan ilki bir e-ticaret sitesi üzerinde kullandığı kredi kartı bilgilerinin güvenle bankaya ulaşıp ulaşmadığı şeklinde. İkincisi ise alışveriş yaptığı sitenin tercih ettiği sertifika türüne göre daha fazla güven telkin etmesi. Örneğin bir e-ticaret sitesine girdiğinizde tarayıcınızın adres barında firma unvanının açık şekilde bir yeşil barda görünür olması gibi. Bu uygulama son kullanıcı için daha güvenilir olduğu imajını yaratmak anlamında çok önemli. KOBİ'ler için de bu tip sertifikaları tercih etmek güvenilir imajını oluşturmak ve ziyaretçilerini sitede tutmak anlamında ilk adım oluyor."

Özelliğe göre fiyat

Bu sertifikaların fiyatlarının değişiklik gösterdiğini söyleyen Aykut Kalem, başlangıç fiyatlarının yıllık 12,99 dolardan başlayarak, 899 dolara kadar çıktığını söylüyor. Fiyatlar, ürünün özelliklerine ve markalarına göre çeşitlilik gösteriyor. Hizmet süreleri ise 1 ile 5 yıl arasında değişebiliyor. 2014 yılı sonunda SSL pazarında yüzde 10 Pazar payına sahip olmayı hedeflediklerini ifade eden Kalem, "2015 sonunda ise bu pazarın yüzde 50'si gibi bir dönüşümün web sayfamız üzerinden gerçekleşmesi yönünde çalışmalarımızı yapıyoruz," diyor.

Okuyucu Yorumları