Dijital Oyun ve Konsolları Sergisi açılıyor!

Türkiye'nin ilk ve tek Dijital Oyun ve Konsolları Sergisi görücüye çıkıyor.

Oyun müzesi açılıyor!

Video oyunlarının hayatımıza girmesinin 40. yılı yaklaşıyor. Bu süreçte sürekli olarak büyüyen oyun sektörünün hacmi, dünyada 100 milyar dolara ulaştı ve Türkiye'den de başarılı örnekler ortaya çıkıyor. "Eski ve yeni oyun severleri bir araya getirip, kuşak ve kültür farklılığını ortadan kaldırma" hedefi ile yola çıkan Türkiye'nin ilk ve tek Dijital Oyun ve Konsollar Müzesi, Bilişim Zirvesi Çocuk '15 etkinliği çerçevesinde meraklıları ile buluşuyor.

İçeriğinde 200'den fazla konsol ile binlerce oyun bulunan koleksiyonda, ziyaretçiler en değerli parçalarından örnekleri görme ve deneme şansına sahip olacaklar. Bunlar içinde dünyanın ilk oyun konsolu Magnavox Odyssey, Atari Ultra Pong ve Arcadia 2001 gibi ürünlerin yanı sıra, Dedektif Fırtına ve İstanbul Efsaneleri: Lale Savaşçıları gibi tamamen yerli üretim ve emekle ortaya çıkan ürünler de yer alacak.

Konsol ve oyunlar, 23-24 Mayıs 2015 tarihinde, Kadir Has Üniversitesi, Cibali Kampüsü'nde gerçekleşecek olan Bilişim Zirvesi Çocuk '15 etkinliği çerçevesinde sergilenecek.

Okuyucu Yorumları