Dijital Videoları Kayıpsız Sıkıştıran Freeware

Rus araştırma laboratuarı MSU, videoları üç katmanına göre kayıpsız sıkıştıran bir videocodec geliştirdi. Yazılım, kişisel kullanım için ücretsiz olarak sunuluyor.

Dijital Videoları Kayıpsız Sıkıştıran Freeware

JPEG2000 Codec de olduğu gibi MSU, tamamen kayıpsız ve ayrıca bir görsel olarak kaybı olmayan bir sıkıştırma sunuyor. Codec asıl sık kullanılan Losless Codecs HuffYUV üzerinde etkisini gösteriyor. Bu sayede MSU, sıkıştırılmamış videoları eski büyüklüğünün beşte birine kadar sıkıştırabiliyor. Codec, zaten dönüştürülmüş olan videolar için “After DVD or DivX” seçeneğine sahip. Bu, ek görüntü kalitesi için yardımcı oluyor.

Codec yazılımı kendisini otomatik olarak Windows klasörüne kuruyor ve VirtualDub gibi programlar ile haberleşebiliyor. Toplam beş farklı sıkıştırma seçeneği mevcut:

Low: Tamamen kayıpsız RGB sıkıştırması. Sıkıştırma çarpanı: 3.

Medium: Azaltılmış YUV2 renk aralığında çalışıyor ve ayrıca “görsel kayıpsız” sıkıştırma yöntemini sunuyor. Sıkıştırma çarpanı: 3.5.

<b<Good: Ayrıca aynı görüntü kalitesinde sıkıştırmayı iyileştiren Denoising filtresini de sunuyor. Sıkıştırma çarpanı: 4.8.

High: Kuvvetli bir Denoising ile yüksek görüntü sıkıştırması sunuyor. Sıkıştırma çarpanı: 5.5.

Custom: Denoising parametresi serbest bir şekilde ayarlanabiliyor.

Okuyucu Yorumları