Dijital Yaşamınızın Kalbi: Intel

Dünyanın en büyük işlemci üreticisi Intel, CeBIT’te “Dijital Yaşamınızın Kalbi: Intel” temasıyla teknoloji tutkunlarıyla buluştu. Yüksek teknoloji, modern sanat ve bir MINI Cooper convertible gösterisi ile Intel, mikro işlemcilerin geleneksel PC endüstrisinin dışındaki kullanım alanlarını gösterdi

Dijital Yaşamınızın Kalbi: Intel

CeBIT’in bu yılki teması, değişen ve birleşen endüstriyi yansıtıyor. Bugün tüketim elektroniğini dijital teknoloji olmadan düşünmek imkansız. Eskiden, saat hızına, bant genişliğine ve arabirimlere odaklanılırken, bugün, fonksiyonlar, fayda ve yeni bir dijital yaşam biçimine odaklanılıyor.

Evde ve dışarda Dijital Yaşam Biçimi

Bilgisayar ve iletişimi birleştiren bu yaşam biçimi, her yerde yaşanabiliyor. Elektronik setlerin kullanıldığı oturma odalarında şimdi, Intel® Pentium® 4 işlemciye dayanan şık eğlence PC’leri ev halkına, müzik, video ve TV kaydı olanağı sağlıyor ve bunu çoğunlukla da kablosuz olarak yapıyor.

Intel 2005’ yılında, çoklu çekirdekli teknolojiyi kullandığı işlemcileri çıkararak, bu teknolojiyi bir üst performans seviyesine çıkarmayı planlıyor. Çift ve çoklu çekirdekli ürünler, tek bir işlemcide iki veya daha fazla işlemci çekirdeği yerleştirilecek şekilde tasarlanıyor ve aktivitelerin aynı anda yönetilmelerine izin veriyor. Bu teknoloji ile gelecek kuşak eğlence PC’leri, bilgisayarı aynı anda kullanarak eğlenen çeşitli kullanıcıları destekleyecek daha yüksek bilgi işlem özellikleri sunabilecek. Örneğin kullanıcılar aynı anda Web’de sörf yaparken, e-maillerine bakabilecek veya oyun oynayabilecek.

Intel® Centrino™ mobil teknolojiye dayanan dizüstü bilgisayarlarla dijital yaşam biçimi her yerde sürdürülebiliyor. Platformun yeni tüketicilere ve ofislere yönelik özellikleri, Intel® Centrino™ mobil teknolojisine dayanan bir dizüstünün, sadece bir bilgisayar ve kablosuz iletişim aracı olarak değil, bir oyun konsolu, ev sineması, MP3 çalar ve kritik bir iş aracı olarak da kullanılmasına izin veriyor, bütün bunlar mobil bir tasarımla birlikte her yerde kullanılabiliyorlar.

Araç içi PC sistemleri ile mobil kullanım

Bu yıl Intel standında, bir MINI Cooper convertible’a yerleştirilmiş küçük bir PC şeklinde, Intel® Pentium® M işlemciye dayanan yeni bir uygulamanın gösterimi yaptı. PC, araçta genellikle pek çok farklı cihaz tarafından yerine getirilen fonksiyonları üstleniyor. Örneğin arka koltuktaki yolculara film seyretme veya oyun oynama olanağı sağlayabiliyor. Aynı zamanda ön koltukta oturan yolcu e-mail’lerini kontrol ederken, sürücü de seyir sistemini kontrol edebiliyor, MP3 müzik dinleyebiliyor veya telefon görüşmesi yapabiliyor. Sistem, dokunmatik ekran veya sesli komutlarla kontrol ediliyor. İletişim ve mobil telefonlar için UMTS, GPRS ve GSM hazır olarak sunulurken, PDA’ler ve dizüstü bilgisayarlar Blutooth yoluyla bağlanıyor. Veriler, WLAN yoluyla evdeki PC ile senkronize edilebiliyor. MINI Cooper convertible şovunu izleyen ziyaretçiler, bir dizüstü bilgisayar veya PDA’e dayanan araç bilgi-eğlence sistemini de görme olanağı elde ettiler.

Okuyucu Yorumları