Dikkat, MegaUpload çıkabilir!

MegaUpload kapatıldı ama şu an internette onlarca MegaUpload sitesi cirit atıyor... Nasıl mı?

Dikkat, MegaUpload çıkabilir!

Burak Öztürk

Perşembe günü Amerikan Federal yasalarına göre kapıtılan dosya indirme sitesi MegaUpload'un şimdiden pek çok sahtesi çıktı.Ve bu sahte siteler hiçbir işe yaramadıkları gibi, aslında kimlik avı dolandırıcıları tarafından kuruldu. Hatta bazıları yüzsüzlüğü elden bırakmayıp "Tekrar tam kapasiteyle çalışıyoruz" gibi anonsları da sitelerinden veriyorlar. Sitelerin pek çoğunun sahte olduğu, zaten yaptıkları yazım yanlışarından kolayca anlaşılabiliyor.

MegaUpload'un avukatı, Reuters'a verdiği demeçte site yedekleme politikasına bağlı olarak MegaUpload sunucularının başka yerlerde yedeklendiğini ve eğer bunları kullanırlarsa orijinal sitenin tekrar çevrimiçi olarak geri dönmesinin hiç de zor olmadığını dile getirdi. Ancak sitenin tekrar kullanıma sunulması yasadışı bir olay ve bu büyük bir riske şu anda girmek istemiyorlar.

Bu arada MegaUpload'un kapatılması, pekçok kişi için önemli bir sorunu de beraberinde getirmiş durumda: Dosyalarına ulaşamamak... İnsanlar sitenin yeniden açılması konusunda istekliler ve telif hakkı korunan içerikler dışındaki yasal dosyalarını görmek istiyorlar.

Örneğin OhioSportsNet'te çalışan Kyle Goodwin, lisedeyken katıldığı spor oyunlarının videosunu kaybetmemek için MegaUpload'a kaydetmenin en kolay yol olduğunu düşünüyordu. Ve yaptığı açıklamada "Beni gerçekten sinirlendiren şey sitenin kapanacağı hakkında hiçbir şekilde haber verilmemesi. Şimdi videolarım tamamen gitti" diyor.

Okuyucu Yorumları