Dikkat! Mesajlarınızı Taliban okuyabilir!

Facebook hakkında çok şey yazıldı, çizildi... Ama hiç biri bu askeri uyarı kadar ilginç değildi...

Facebook uyarısı!

Afganistan'da görev yapan Danimarkalı barış gücüne şu sıralar daha dikkatli olmaları hakkında Yarbay Kim Astrup'tan uyarı geldi.

Uyarının sebebi ise biraz ilginç. Facebook üzerinden aileleri ve yakınları ile görüşme imkânı bulan askerlerin yazışmaları, kişisel bilgileri ve şifreleri olası bir tehlike altında olabilir!

Yarbay Kim'in endişesini yaptığı açıklamadan anlıyoruz: "Nasıl bizler Taliban güçlerinin neyin peşinde olduğunu anlamak için teknolojiyi kullanıyorsak onlar da bunu bize karşı kullanabilir."

Henüz ellerine fazla bir bilgi geçmediğini belirten askeri yetkililer, bunun olası bir tehdit olarak es geçilmemesi gereken bir unsur olduğunu belirtti. Fakat ordunun bölgede Facebook gibi kişisel bilgilerin paylaşıldığı birkaç siteyi engelleyip engellemeyeceği netlik kazanmadı.

Askerlerine "İçgüdülerinizi kullanın." mesajı veren Yarbay, kişisel verilerini ve muhabbetlerini Taliban'dan korumak için şifrelerin veya Danca'nın yeterli olamayabileceğini hatırlattı.

Şuan Afganistan'da barış gücü olarak görev yapan Danimarkalı asker sayısı 700 civarında ve Helmad'ın güneybatısında konuşlanmış vaziyette. Görev başlangıcından itibaren 25 Danimarkalı asker yapılan saldırılar sonucu hayatını kaybetti.

Okuyucu Yorumları