DirectX 12'nin yeni rakibi Vulkan, gecikecek!

DirectX 12'ye alternatif olacak yeni nesil oyun API'sı Vulkan'dan kötü haber geldi!

Vulkan'dan kötü haber!

AMD'nin artık iş görmeyen Mantle API'sından doğan Vulkan'ın planlandığı gibi 2015'in sonuna yetişmeyeceği anlaşıldı.

OpenGL grafik standardının halefi olarak görülen Vulkan, Windows dışındaki işletim sistemleri için güçlü bir alternatif olma potansiyeli taşıyor. OpenGL, Microsoft'un DirectX standardına hiçbir zaman güçlü bir alternatif olamadı ancak Vulkan, Valve'ın Linux tabanlı Steam makineleri sayesinde yükselme şansı bulabilir.

Bu arada Vulkan'ı geliştiren Vulkan Working Group, standardın açılışının nasıl olacağına dair bazı bilgiler de verdi. Vulkan 1.0'ı yayınlamaya çok yakın olduklarını söyleyen VWG, uyum testlerinin bitmek üzere olduğunu, birçok firmanın Vulkan sürücülerini yayınlamak üzere çalıştığını belirtti. VWG'ye göre Windows, Android ve Linux için SDK'lar da yola çıkmış durumda.

Bu arada Microsoft'un DirectX 12'si birkaç aydır Windows 10'la birlikte sunuluyor olsa da, ondan faydalanan tamamlanmış bir oyuna henüz rastlamadık. Beklenen DX12 destekli oyunlar arasında Microsoft'un 2016'da çıkması beklenen Killer Instinct ve Gears of War Ultimate Edition'ı var. Far Cry Primal, Hitman ve Tom Clancy's The Division gibi DX12 destekli diğer büyük oyunlar da 2016'da çıkacak.

Okuyucu Yorumları