DirectX: Farkı farkedebiliyor musunuz?

DirectX'in en son sürümü 11 ile DirectX 10.1 arasındaki farkı kendi gözlerinizle görün: İşte kareler

DirectX 10.1, 11'e karşı!

DirectX 9'dan DirectX 10'a geçiş gibi DirectX 10.1'den DirectX 11'e geçişte de kullanıcıların farkı gözle algılaması oldukça zor. Haberimizdeki görsellere dikkatle bakarak kendi gözleminizi yapabilirsiniz. Hangisinin, hangi DirectX sürümü olduğunu anlamak gerçekten zor.

İkinci görsel daha az poligonel durduğu için birazcık daha iyi görünüyor. Maskedeki deliklere dikkat ederseniz daha yuvarlak görünüyorlar. İki resim arasında da gerçekten küçük detay farkları var ve fark etmek vakit alıyor.

Buyurun farkı gösteren farklı bir örnek daha...

Buyurun farkı gösteren farklı bir örnek daha...

İkinci görselde ise DX 10 ile DX 11'in sırası ters. İlk görüntü DX 11 ve ikincisi DX10. Bu görüntüler STALKER: Call of Pripyat'tan alınma. DirectX 11 kullanan oyunda en büyük tesellation'un kullanılmış olması ve keskinleştirilmiş gölgelerde. Kısacası günümüz oyunları ve yakın zamanda çıkacak oyunlarda en son DX sürümüne geçiş için heyecan yaratacak grafik bir fark henüz görünmüyor.

Bununla birlikte DX11'in esas getirilerini DirectX 11 Ekran kartları ve yeni özellikleri makalemizde bulabilirsiniz.

Sizi heyecanlandıracak yenilikleri, DirectX11'in oyunlardan çok Windows 7'ye ve genel masaüstü performansına katkılarını ise Windows 7 ve DirectX11 işbirliği haberimizde okuyabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları