Dış atmosferdeki organik partiküllerin sırrı

Uzay'da yaşam var mı, yok mu? Bilim adamları, çok ciddi bir kanıt bulmuş olabilir...

Uzay'da yaşam var mı?

Bilim insanları, uzayda yaşamın varolduğuna dair çok kesin bir kanıt bulduklarını iddia ediyorlar.

İngiltere'de, Sheffield Üniversitesi'ndeki bilim insanları, yaptıkları bir çalışma sırasında gökyüzünde bazı "açıklanamayan" parçacıklar bulduklarını fark ettiler. Araştırmayı derinleştirdiklerinde bu "dünyaya ait olmayan" organik parçacıkların dünyanın 30 bin metre üzerindeki dış atmosferinde yoğun olarak varlıklarını tespit etmeleri ise çok farklı bir sonucun ortaya çıkmasına neden oldu.

Dünyadaki hiçbir organik materyalin, 30 bin metre yükseğe savrulmasının mümkün olmayacağını hesaplayan bilim insanları, bu organik parçacıkların ancak, dünya dışındaki kaynaklardan atmosfere girdiğini iddia ediyorlar. Belki kuyruklu yıldızlarla, belki başka bir şekilde dünyaya kadar ulaşan bu mikroskopik ölçülerdeki organik materyalin, uzayda bir yerlerde yaşam olduğunun kanıtı olduğunu iddia eden profesörler bu kuvvetli teorileri ile şimdiden bilim dünyasını sarmış durumdalar. Bilim insanları şimdi atmosferin dış tabakasındaki bu organik parçacıkların nereden gelmiş olabileceğini tartışıyor.

Ancak bu teori uzayda yaşam olduğunu %100 kanıtlamıyor. Sadece dünya dışında bir yaşam olasılığını çok güçlendiriyor. Bilim insanları, dış atmosferdeki bu organil partiküllerin aynı zamanda, dünyada henüz keşfedilmemiş bir sürecin sonucu olabileceğini ve bu süreç sayesinde dünya yüzeyindeki organik materyalin dış atmosfere savrulmuş olabileceğini de inkar etmiyorlar. Ancak buna neyin neden olduğunu henüz kimse bilmiyor.

Okuyucu Yorumları