"Dışkı" Emojisi, Bu Kez Olay Çıkarttı!

Bir okul müdürü ve bir velinin tartışması, işin içine "dışkı" emojisi girince bir anda farklı bir boyuta taşındı!

"Dışkı" emojisi ile doğan kavga

Teknoloji ile daha önce düşünülmeyen pek çok farklı iletişim yolunun açıldığı kesin. Ancak bu yolların bir kısmı, ne yazık ki kabalık sınırında yer alabiliyor. Bunların en iyi örneklerinden bir kısmı, tek kelimeden oluşan mesajlar veya dil çıkartan smiley olabilir.

"Dışkı" emojisi ise tek başına tamamen ayrı bir seviyede yer almakta. Bazı kişiler bu emojiyi eğlenceli bulsa da, herkes için aynı anlamı taşıdığını söylemek mümkün değil. Bu emojinin bir okul müdürü tarafından endişelenen bir anneye gönderilmesi ise tamamen farklı bir kapıyı açıyor. Miami Herald'ın haberine göre Nancy Tyler'ın Miami Arts Charter School müdürü ve kurucusu Alfredo de la Rosa'ya bir e-posta göndermesinden sonra yaşanan da tam olarak buydu.

Tyler, okulda bir İngilizce öğretmeni olmamasından ve yedek bir öğretmenin de bulunmamasından endişeliydi. Yayımlanan e-postadan anlaşıldığı kadarıyla bu görüşme, Tyler ve müdür arasındaki ilk tartışma değildi. Müdür tarafından gönderilen e-postada Tyler'a "bir kez daha haksız" olduğu ve "bir şeyler hakkında gereksiz yere şikayet ettiği" söylenmekteydi.

Tyler, bir öğretmenin, iddialara göre bir öğrenci ile cinsel ilişkiye girmesinden dolayı tutuklanmasının velilere bildirilmediği konusunda endişelerini belirttiğinde De La Rosa, bu konuda "şikayet etmek ve negatif olmak" dışında hiçbir şey yapmayacaklarını, "pozitif bir katkıda bulunmaya çalışmadıklarını" söylemişti. e-postanın sonunda ise siyah bir arka planda "dışkı" emojisi yer almaktaydı.

Bazıları bu emojinin e-postanın ve görüşmenin genel tonuna uygun olduğunu söyleyebilir ancak bir diğer grup da, tamamen uygunsuz olduğunu söyleyecektir. De la Rosa'nın söylediğine göre de o an sinirine yenik düşmüş ve bir hata yapmıştı. De la Rosa, Tyler ile birkaç yıldır zorlu bir iletişim içerisinde olduklarını söylemekte ancak hiçbir emoji göndermediğini, o emojinin oraya nasıl yerleştiğini bilmediğini söylüyor.

Özellikle bir heyecan veya sinir anında gönderilen yazılarda hata yapılabildiği aşikar. Ancak emoji göndermek için klavyenizde veya e-posta yazılımınızda özel bir kısma geçmeniz ve bir seçim yapmanız gerekiyor. Bu yüzden de harf veya kelime hataları ile emoji hataları arasında büyük bir fark bulunuyor.

De la Rosa, olayın ardından velilere gönderdiği bir e-postada hatasını kabul ederken ve kullandığı dilin uygun olmadığını söyledi. Emoji sorusu ise halen cevaplanmış değil. Ancak De La Rosa'nın saygınlığının en azından bir süre daha kendine gelmeyeceği de kesin.

Okuyucu Yorumları