Diskinizi dolduran verileri kolayca bulun

Sabit diskinizde boş alan açmak için neyi sileceğinize karar veremiyor musunuz? İşte size çözüm!

Diskinizi dolduran ne?

Sadece birkaç ay önce satın aldığınız PC'nizin boş disk alanı yüzde 10'ların altında mı seyrediyor? İndirdiğiniz tüm medyaları ve diğer dosyaları dahili sabit diskinizde depoluyorsanız, diskiniz ne kadar büyük olursa olsun bir süre sonra boş alan sıkıntısı yaşayabilirsiniz. Boş alanınızı neyin tükettiğini görmek istediğinizde ise Windows ile gelen araçlar size yetmeyecektir. Bu durumda DiskSavy adındaki araç imdadınıza yetişecek.

DiskSavy 10 dolara satılan ücretli bir araç olsa da, üreticisi işinizi görecek ücretsiz bir sürüm de sunuyor. Programı yükleyip çalıştırdığınızda sağ üstteki Analyze düğmesine basın. Böylece bir dizini, diski, harici bir diski veya ağ diskini inceleyebileceksiniz. Sonuçlar varsayılan olarak büyük dizin ve dosyalardan küçüklere doğru sıralanıyor.

Dilerseniz araç çubuğundaki Charts düğmesine basarak sonuçları pasta grafiği, çubuk grafikler gibi farklı grafikler üzerinde görüntüleyebilirsiniz.

Command menüsü ise analizinizi kaydetmek, bu verileri Windows Gezgini'nde açmak, dosyaları kopyalamak, taşımak, sıkıştırmak ve silmek gibi çok sayıda işlev sunuyor. Tools menüsünü kullanarak sunulan çok sayıda seçenek sayesinde aracı kendinize göre ayarlayabilir, diskinizi nasıl tarayacağını seçebilirsiniz.

İndirin: DiskSavvy (Windows, 32-bit)
İndirin: DiskSavvy (Windows, 64-bit)

Okuyucu Yorumları