Disney Infinity'nin fişi çekildi!

Dünya çapında önemli bir hayran kitlesi bulunan efsanenin fişi, resmi olarak çekildi!

Bir klasik daha ölüyor!

Walt Disney, Disney Infinity'yi ani bir şekilde sonlandırmaya karar verdi. Ayrıca "canlı oyuncaklar" serisi sona ererken, şirket konsol oyunlarından da tamamen çekilmiş durumda. Disney Tüketici Ürünleri ve İnteraktif Medya yöneticilerinden Jimmy Pitaro'nun söylediğine göre bu sürpriz hareket, ilerideki bütün Disney video oyunlarının yeni bir lisans modeline geçeceği anlamına geliyor.

Ayrıca Pitaro, canlı oyuncaklar marketinde büyümenin yavaş olduğunu söylerken, firmanın çeyreklik gelirini ve Disney Infinity'nin üretim masrafının yüksek bedelini belirtmekteydi.

Şirket, bunun yerine mobil oyunlara odaklanmayı ve Electronic Arts ve Star Wars: Battlefront'da olduğu gibi diğer üreticilere lisans vermeyi planlıyor. Bu şekilde "daha az risk" ortaya çıkmış oluyor. "Daha az risk" genel olarak daha az iş anlamına gelmekte ve bu da Disney Infinity'yi yaratan Disney stüdyosu Avalanche Stuidos'a olanları tanımlamakta.

Disney Interactive'in doğruladığı üzere geri kalan iki Disney Infinity sürümü, bu ayın ilerleyen dönemlerinde yayınlanacak Alice Through the Looking Glass ve Haziran'da yayınlanacak Finding Dory, stüdyonun son ürünleri olacak...

Okuyucu Yorumları