Disney VHS kasetleri için 10.000 dolar!

İnternette yayınlanan bir makale ve sonrasında yayılan iddia, yıllar öncesinden kalan bu VHS kasetler için insanların servet istemesine yol açtı!

10.000 dolarlık VHS kasetlerin sırrı!

Eğer eBay üzerinde "Disney VHS" araması yaparsanız, 1990'lardan kalan pek çok film ile karşılaşırsınız. Ayrıca ilginç bir başka durum ile de karşılaşabilirsiniz: Pek çok kişi bu kasetler için çok yüksek fiyatlar istemekte. Yüzlerce insan bir kaset için 1.000 doların üzerinde fiyat isterken, onlarcası da kaset başına 10.000 dolar üzeri fiyatlar isteyebiliyor. Hatta 12 Disney VHS kaseti için 1.5 milyon dolar isteyen bir kişi bile bulunmakta.

Öncelikli olarak belirtmek gerekiyor ki, Disney kasetleriniz Disney'in kendisi tarafından imzalı olmadıkları sürece sizi zengin yapmayacaktır. Bu kasetlerin pek çoğunun normal değerleri ancak 1.50 dolar olmakta.

Bütün bu fiyat çılgınlığı ise, Mayıs ayında yayınlanan bir Tech Times makalesinden kaynaklanmakta. "Bu Disney kasetine sahipseniz büyük ikramiyeyi kazanmış olabilirsiniz" şeklindeki başlığı ile yangın gibi yayılan bir makale, Sydney Morning Herald gibi saygın haber merkezlerinin de yayınlaması ile daha da fazla kişi ile buluştu.

Orijinal makale ve devamında yayılan makaleler, 1992 yılında "Black Diamond Collection" parçası olarak yayınlanan Beauty and the Beast (Güzel ve Çirkin) VHS kasetlerinden bahsetmekte. Ancak bu koleksiyon, Disney'in pek çok ev sineması koleksiyonu gibi milyonlarca adet satmış durumda ve makalelerde iddia edildiği gibi büyük bir değere sahip değiller. Ancak makalelere inananlar, kasetleri inanılmaz fiyatlarla listelemekten vazgeçmiyor.

Daha da önemlisi, bir ürünün internet üzerinde belirli bir fiyattan satışa sunulması ile gerçekten satılması arasında büyük bir fark bulunmakta ve Tech Times makalesi bu farka dikkat etmeyi unutmuş gibi gözüküyor...

Okuyucu Yorumları