DivX'in geleceği modemlerde mi?

DivX'in yeni planı doğrudan modemlere girmek. Peki ama DivX destekli bir modem bize ne sağlayacak?

DivX modemlere giriyor!

En iyi sıkıştırma yöntemi ile kalite kaybını en aza indirgeyen bir teknoloji olan DivX, bugün dünya genelinde oldukça yaygın bir şekilde kullanılıyor. Bu sistemin kurucusu olan Jerome Vashist-Rota, geçtiğimiz günlerde verdiği bir demeçte DivX markasının geleceğiyle ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Şirketlerinin potansiyel ortakları hakkında ISP'lerle bir süredir görüşme halinde olduğunu dile getiren Jerome, ISP ve kablo operatörleriyle görüşmelerini sürdürdüğünü söyledi. Jerome, şirketin başına geçen yeni yönetici Steve Herbert'ın da bu alandan geldiğini, bu nedenle DivX olarak bu alanla yakından ilgilendiklerini sözlerine ekledi. Yapmaya çalıştıkları ise, DivX sertifikasını doğrudan modemlere entegre edebilmek. Bu sayede, izlemek istediğiniz bir DivX video için sisteminize ayrıca codec kurmanıza gerek kalmayacak.

DivX teknolojisinin doğrudan modemlerde yer alması gerektiğini düşünen Jerome, modem sertifikasyonuyla ilgili önümüzdeki günlerce ciddi gelişmelerin yaşanabileceğini de kaydetti.

Okuyucu Yorumları