Diyelim ki akıllı telefonunuzu kaybettiniz...

Cep telefonunuzu kaybetseniz bunun farkına ne kadar zamanda varırdınız? İşte ilginç bir araştırma...

Kaybolan ceplerin macerası!

Büyük paralar verilip alınan akıllı cep telefonları en sık kaybettiğimiz şeylerden biri. Peki siz olsanız, akıllı telefonunuzun kaybolduğunu fark eder miydiniz?

YouGov tarafından yapılan araştırmalara göre, akıllı telefon sahiplerinin sadece 3'te 1'i akıllı telefonlarının kaybolduğunu 15 dakika içinde fark ederken, büyük çoğunluğu ise 1 saat içerisinde anca fark edebiliyor. Ayrıca erkekler, fark etme konusunda %40'a %29'luk oranla bayanlardan daha üstün.

Akıllı telefon sahibi olan erkeklerin %40'ı telefonlarının kayıp olduğunu 15 dakika içinde fark ederken, bayanların sadece %29'u 15 dakika içerisinde fark edebiliyor. Bu durumun başlıca sebebi olarak da bayan kullanıcıların, telefonlarını çantaları içinde taşıması gösteriliyor.

Araştırmanın ortaya çıkarttığı diğer gerçekler...

Araştırmanın ortaya çıkarttığı diğer gerçekler...

Yapılan araştırmanın ortaya çıkardığı gerçeklerden biri de, genç insanların, telefonlarının yanında olup olmadığının daha fazla bilincinde olduğu. Araştırmaya katılan gençlerin (18-24 yaş) %28'inin telefonlarının kayıp ya da çalınmış olduğunu anlamak için en fazla 5 dakika harcadığı belirtilirken, 55 ve üzeri yaşlı insanların sadece %13'ünün cihazlarının kaybolduğunu çabucak fark ettiği ekleniyor. Araştırmanın ilginç yanlarından biri de, evli insanların bekâr insanlara oranla telefon kaybının farkına varmalarının daha fazla zaman alması.

Akıllı telefonunuzu kaybettiğinizde, saklı bilgilerinizin de açığa çıkma ihtimali çok yükseliyor. Hele hele kaybettikten 1 saat sonra ancak fark ettiyseniz, bu risk çok daha yüksek demektir.

Okuyucu Yorumları