Dizüstü defilesi gibi...

Ünlü bir tasarımcı dizüstü bilgisayara imza atarsa ortaya ne çıkar? Büyüleyici cevap galerimizde...

Dizüstü defilesi gibi...

ASUS, ilk Eee PC ™'yi piyasaya sunuşundan bu yana, sürekli gelişen modelleriyle yüksek teknoloji ile modayı birbirine yakınlaştırdı. Son olarak Eee PC™ Seashell Karim Rashid (1008P) koleksiyonu ile de podyumlara adım attı. Dünyanın önde gelen tasarımcılarından olan Karim Rashid, duyarlı, insancıl ve "hip" tasarım anlayışını Eee PC™ Seashell koleksiyonuna da yansıtıyor. Son derece modern, nostaljiden uzak tasarıma sahip olan bu cüretkar koleksiyon, lüks yaşam tarzını herkes için ulaşılabilir kılıyor.

Eee PC™ Seashell Karim Rashid koleksiyonu ile ASUS, tasarımlarında hem görünüm hem de temas halinde kullanıcısının beş duyu organına da hitap etme taahhüdünü başarıyla yerine getiriyor. ASUS'un endüstriyel tasarımcıları bunu başarabilmek için plastik boya, metalik malzemeler gibi dokusal yenilikler getiren değişik materyalleri ve üretim yeniliklerini kullanarak eşsiz tasarımlara imza atıyor.

Teknoloji ve Modayı Yakından Takip Edenlere "Digi-Wave" Tasarım

Eee PC™ Seashell Karim Rashid Koleksiyonunun her bir noktası Karim'in yaratıcı dokunuşunun izlerini taşıyor. "Digi-Wave" tasarıma sahip kasası baştan sona göz alıcı ve dayanıklı bir şekilde modaya uygun olarak kaplandı. Küçük dikdörtgen karelerden oluşan hasır görünümüne sahip gövdesinde parmaklarınızı gezdirdiğinizde yüzey üzerinde çeşitli engebelerin olduğunu hissedebiliyorsunuz, özel kaplaması aynı zamanda yumuşak bir dokunuş hissi veriyor. Asus tasarımcıları tarafından son derece hassas bir şekilde el işçiliği ile üretilen bu ürün ortam ışığına bağlı olarak yüzeyinde oluşan yansımalar sayesinde de oldukça dikkat çekici duruyor.

Sıcak renkler

Sıcak renkler

Yenilikçi Tasarım Ayrıcalıklı Bir Dokunuş ile Tamamlanıyor
Eee PC™ Seashell Karim Rashid Koleksiyonu, Karim'in ve ASUS'un, fonksiyonellik, kullanılan malzeme, biçim, performans, doku, renk ve kullanım kolaylığı özelliklerinin hiçbirinden feragat etmeden de şık ve estetik bir tasarım içinde buluşabileceğini gösteriyor. Beş duyu organını da harekete geçiren Eee PC™ Seashell Karim Rashid Koleksiyonu, tasarımı ile kullanıcısını şımartarak diğer netbooklardan ayrılıyor. Eee PC™ Seashell Karim Rashid Koleksiyonu ayrıca özel renk seçenekleri ile de göze çarpıyor. Canlı renkler, modayı takip eden teknoloji meraklıları düşünülerek özenle seçilmiş. Cesur parlak pembe veya mat kahverengi gibi göz alıcı renk alternatifleri mevcut.

Işıltılı "Sıcak Pembe"
'Sıcak Pembe" teknoloji modasında siyahın yerini almaya aday. Bu pozitif ve enerji veren renk insanı oldukça iyimser düşüncelere sürüklüyor. Metalik gümüş alt tabaka ve saydam pembe üst tabakasıyla oluşan "Sıcak Pembe" renkli Eee PC™ 1008P, New York'ta 5. Cadde'de dolaşan ve modayı yakından takip eden kadınları çağrıştırıyor.

Mat Kahverengi

Mat Kahverengi

İnce, zarif ve elegant görünümlü, zamansız ve klasik mat kahverengi tasarım ise bir kafede, ünlü bir şairin şiirlerini okurken bir taraftan da kahvesini yudumlayan zarif bir beyefendiyi çağrıştırıyor. Kahverengi Eee PC™ 1008P'nin, altın rengi parıltılarla zenginleştirilmiş kahverengi dokusunun üzeri yumuşak dokunuş hissi vermesi için yarı saydam kauçuk boya ile kaplanmış.

Performanstan Ödün Vermek Yok
Eee PC™ Seashell Karim Rashid koleksiyonunun olağanüstü tasarımının yanında arka aydınlatmalı 10.1" çerçevesiz LED ekran ve ergonomik "chiclet" klavye gibi özellikleri ile de dikkat çekiyor. Aynı zamanda yeni enerji tasarrufu sağlayan Intel® Atom™ N450 işlemcisi ve ASUS'un özel Super Hybrit Engine teknolojisi sayesinde tek bir şarjla 6 saate kadar pil ömrü sunuyor. Eee PC™ Seashell Karim Rashid koleksiyonu ayrıca birkaç saniye içinde açılan yardımcı işletim sistemi Express Gate sayesinde neredeyse anında internet bağlantısı sunuyor. Express Gate, kullanıcılara Skype ile görüşme, internette sörf yapma, çevrimiçi oyun oynama, anlık sohbet etme gibi birçok seçenek sunuyor.

Mart ayı içinde satışa sunulan ASUS EeePC 1008P Karim Rashid Koleksiyonu'nun tavsiye edilen son kullanıcı fiyatı 549$+kdv'dir.

Teknik Özellikler

Teknik Özellikler

Eee PC™ Seashell Karim Rashid Koleksiyonu (1008P)
Ekran 10.1" LED Arka aydınlatmalı WSVGA Ekran (1024x600)
İşletim Sistemi Orijinal Windows® 7
CPU Intel® Atom™ N450
Bellek DDR2 SO-DIMM 1GB
Depolama 2.5" 250GB/320GB* SATA2 HDD 5400rpm + 500GB* ASUS WebStorage
Kablosuz Veri Ağı WLAN 802.11b/g/n @2.4GHz, BluetoothV2.1 + EDR**
Pil Ömrü 6 saat* İnce ve Çevre dostu, Li-polymer pil
Multimedya Kamera 1.3 Megapiksel
Ses Hi-Definition Audio CODEC
Hoparlör Stereo Hoparlör
Mikrofon Digital Array Mic
Arayüz 1 x Mini VGA , 2 x USB 2.0, 1 x LAN RJ-45, 2 x Audio Jack (Kulaklık / Mic-in), Kart Okuyucu: MMC/SD(SDHC)
Fiziksel Boyutlar 262mm (W) x 180mm (D) x 26.2mm (H)
Ağırlık 1.145kg
Renkler Pembe, Kahve Rengi

* Sistem çalışma süresi, ürün modeline, kullanım şartlarına ve özelliklerine bağlı olarak değişmektedir. Daha fazla bilgi için lütfen http://eeepc.asus.com/global/computing.html. internet sitesini ziyaret ediniz. Belirtilen maksimum pil ömrü MobileMark® 2 ile Windows® 7 üzerinden ölçülmüştür.
** Kullanılabilirliği model, ülke veya operatör desteğine bağlıdır. Daha fazla bilgi için www.asus.com.tr sitesini ziyaret ediniz.
*** Ücretsiz bir yıllık 500GB ASUS WebStorage denemesi. Daha fazla bilgi için; www.asuswebstorage.com sitesini ziyaret ediniz.
Teknik özellikler önceden bildirilmeksizin değiştirilebilir. Daha fazla bilgi için lütfen www.asus.com.tr adresini ziyaret ediniz.

Basın bülteninden derlenmiştir

Okuyucu Yorumları