Dizüstü için 3 ücretsiz ve kritik program

Laptop'unuz yaz sıcaklarıyla birlikte fazlasıyla ısınmaya mı başladı? Bu bedava 3 aracı deneyin...

Dizüstünüz için 3 bedava araç

Dizüstü bilgisayarlar taşınabilirlikleriyle hayat kurtardıkları kadar, yaydıkları sıcaklık ile hayatı cehenneme çevirebiliyorlar.

Sıcağın verdiği rahatsızlık bir yana, parçaların sık monte edildiği bu derli toplu cihazlar, yoğun iş yükü altında ısındıkça saçmalayabiliyorlar. Çökmeler, hatalar ve işiniz aceleyken yavaşlamalar sinir katsayınızı arttırmadan, siz durumu takip edip önleminizi alabilirsiniz.

Bu iş için çok yararlı bulduğumuz üç uygulamayı sizlerle paylaşıyoruz...

Core Temp

Core Temp hem Intel, hem AMD işlemcileri takip edebilen, Windows XP Service Pack 2, 2003 Server, Vista ve Windows 7 32 ve 64 bit sürümleri destekleyen oldukça esnek bir uygulamadır.

Bilgilerin kaydını alarak zaman çizelgesinde sıcaklığı takip etmenize imkan tanır. Böylece sorun var mı, yok mu, normalde dizüstünüz nasıl çalışıyor görebilirsiniz.

Download: Core Temp

Real Temp

Real Temp
Kurulumsuz çalışır

Real Temp

Real Temp kapsamlı bir sıcaklık takip uygulamasıdır. Intel Core serisi işlemcilerle çalışır ve hem çift, hem 4 çekirdekli işlemcilerdeki algılayıcıları tek tek ayarlama imkanı sunar.

Diğer uygulamaların aksine dizüstü bilgisayarlar son derece iyi çalıştığı için tercih edebilirsiniz. Üstelik kurulum olmadan direkt çalıştırılır ve USB bellek, harici HDD gibi medyalardan da kullanılabilir.

Maksimum sıcaklık ayarları ve alarm kurmak elinizdedir, bu uygulamayı deneyin.

Download: Real Temp

SpeedFan

SpeedFan
Çok popüler ve kullanışlı

SpeedFan

SpeedFan masaüstü PC kullanıcılarının alışık olduğu, çok yaygın ve çok popüler bir sıcaklık takip uygulamasıdır.

Fanların hızını ayarlama imkanı sunmasıyla benzerlerinden ayrılır. Üsteliks sadece işlemciyi değil, sabit diskleri de takip etme imkanı sunar. Bununla birlikte ne yazık ki her dizüstü modelinde sorunsuz bir şekilde çalışmaz. Fanlar farklı ayarlandığı için bazı modellerde sadece sıcaklık takibi için kullanılabilir.

Windows ile birlikte otomatik olarak başlayabilir ve belirli sıcaklıklarda alarm vererek sizi uyarabilir.

Download: SpeedFan

Okuyucu Yorumları