Dizüstü PC’nizi donatın

Sayfalarımızda dizüstü bilgisayarlar için sunulan önemli aksesuarlardan bazılarını sıraladık.

Dizüstü aksesuarları

Güç adaptörü Seyahat sırasında, özellikle de internet bağlantısının gerektiği durumlarda, en fazla ihtiyaç duyulan şey güçtür. Çok işlevli güç adaptörleri, dizüstü bilgisayarların bu gereksinimini karşılama konusunda hayli yardımcıdır. Bu adaptörlerin hafif, güçlü ve taşınabilir olma özellikleri, uzun seyahatlerde oldukça kullanışlıdır. Çok işlevli adaptörler, yalnızca dizüstü bilgisayarınızı değil, aynı zamanda telefonlarınızı da destekler. IGo’nun Juice 70 ya da Kensington’ın benzer ürünleri, PDA, cep telefonu ve taşınabilir bilgisayarınızı uçak ya da otomobilde de şarj etmenizi sağlamaktadır. USB Flash bellek USB Flash bellekler özellikle, verilerini yanında taşımak, aktarmak ve saklamak isteyen kullanıcılar tarafından yoğun talep gören aygıtlardır. Depolama kapasitesi, boyut, hız ve diğer özelliklerine bağlı olarak, her şekil ve boyutta seçenekler bulmak mümkün. 256 MB ve 512 MB kapasitede, yüksek hızlı USB 2.0 cihazlar, veri güvenliği ve güç konusunda da kullanışlı ek özelliklere sahip. Bu cihazlarla sisteminize ön yükleyeme yapabilir ve açılış problemlerinin önüne geçebilirsiniz. Sandisk Cruzer Titanium, ekstra dayanıklı ve güçlü bir USB Flash belleğiyle, dizüstünüz için ideal bir yol arkadaşı. Parola koruması ve şifreleme sağlayan CruzerLock ve PC dosyalarını otomatik olarak yedeklemenizi sağlayan CruzerCache, cihazın diğer özelliklerinden.

USB web kamera

USB web kamera Taşınabilir bilgisayarlar için tasarlanan USB web kameralarını, normal web kameralarından ayırmak gerekiyor. USB kameralar küçük boyutları, derli toplu yapısı ve masaüstü web kameraları kadar güçlü özellikleriyle ön plana çıkıyor. Bu ürünler, internet üzerinden iş toplantıları yapmak, arkadaşlarla görüntülü sohbetler gerçekleştirmek, özellikle iletişim alanında etkileşimden uç noktalara kadar faydalanmak isteyenlere yönelik geliştirilmiş. USB arabirimi ise kameraların kurulumunu oldukça kolaylaştırıyor. Söz konusu kameraları herhangi bir zorluk yaşamadan, dizüstü ekranına takabilirsiniz. Ayrıca entegre mikrofonlar sayesinde, sesli video sohbetler için ayrıca bir mikrofona gerek kalmıyor. Creative Webcam Notebook, bu kategoride iyi bir seçim olabilir. Cihaz düzgün bir tasarıma sahip ve yüksek kullanım konforu sunuyor. 30 fps hızla 640 x 480 piksel çözünürlükte video kaydedebilmesi bir diğer artısı.

Dizüstü için fare

Dizüstü için fare

Dizüstü için fare Tüm kullanıcıların dizüstü bilgisayarlardaki touchpad’lere ve işaret aygıtlarına alışabildiğini söylemek güç. Klavye kısa yollarla aranız iyi değilse, touchpad kullanmak sizin için gerçekten sinir bozucu olabilir. Oysa normal bir fare kadar işlevsel ve cebinize ya da dizüstü çantanıza sığabilecek küçük boyutlu fareler, piyasada mevcut. Ancak fare seçiminde toplu değil, optik bir fare satın almanızı öneriyoruz. Kablolu ve kablosuz alternatifler arasında seçim yapmak gereksinimlerinize ve bütçenize bağlı. Hem Logitech hem de Microsoft kablosuz dizüstü fareler ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek nitelikte.

Dizüstü çantası

Dizüstü çantası

Dizüstü çantası Dizüstü bilgisayarınız ve aksesuarlarızı taşımak ve hasar görmemelerini engellemek için kullanışlı bir dizüstü çantasına ihtiyacınız olacak. Dizüstü bilgisayarınıza yönelik bunca aksesuar çeşitliliği arasında çanta satın alma tercihinizde dikkatli davranmalısınız. En uygun dizüstü çantasını satın almadan önce ilkin, ergonomik bir şekilde tasarlandığından emin olmalısınız. Çanta tüm aksesuarlarınızı içine alabilmeli, ancak hantal görünümlü olmamalı. Ağırlık konusunda da dikkatli olmanızda yarar var. Ölçüt olarak, dizüstü bilgisayarınızın yarı ağırlığında bir çantaya yönelmemelisiniz. Güzel görünüm de önemli olduğundan, okul çantası benzeri bir seçim yerinde olmayabilir ya da tam tersi. Targus Corporate Traveler, sık seyahat eden iş adamları için önerebileceğimiz markalardan.

WiFi bulucu

WiFi bulucu WiFi yani kablosuz ağ oldukça kullanışlı bir teknoloji, ancak daha önceden bulunmadığınız bir mekanda WiFi bağlantısı aramak çok da keyifli bir uğraş olmasa gerek. Diğer işlerinizin yanında, kablosuz ağ bağlantısı peşine düşmek size epey vakit kaybettirebilir. Bu takibi, çevrede sürekli bağlantı arayan ve tüm kablosuz ağları listeleyen akıllı WiFi tarayıcılara bırakabilirsiniz. Tek yapmanız gereken, ağı seçmek, oturum açmak ve sörfe başlamak. Kensington WiFi Finder, bu alanda oldukça güçlü bir marka. Kredi kartı boyutundaki bu cihaz, ucundaki kullanışlı bir anahtarlıkla kullanıcılara sunuluyor.

Kulaklık, ve küçük hoparlör

Kulaklık, ve küçük hoparlör

Kulaklık, ve küçük hoparlör MP3 ve filmlerinizi sürekli yanınızda taşıyorsanız, iyi bir kulaklık ya da çok küçük dizüstü hoparlörleri seyahat halinde bu etkinliğinizi sürdürmenize yardımcı oluyor. Dahili dizüstü hoparlörleri gen e l l i k l e güçsüzdür ve yalnızca ses almaya yarar. Sevdiğiniz şarkıları dinlemeyi, film izlemeyi ve dizüstü hoparlörlerini kullanarak multimedya sunumu hazırlamayı daha önceden denediyseniz, bu eksikliği fark etmişsinizdir. Taşınabilir dizüstü hoparlörleri çok az yer kaplamasına rağmen, tatmin edici ses kalitesiyle bu durumu tümüyle değiştirebilir. Dizüstü bilgisayarınız ses kartına sahip değilse, USB hoparlörlerden yararlanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken bu hoparlörleri USB yuvasına yerleştirmek ve kendinizi müziğin ritmine bırakmak.

Ergonomik klavye

Ergonomik klavye Kullanıcıların büyük bir çoğunluğu dizüstü klavyeleri, PC klavyeleri kadar kullanışlı bulmuyor.Dizüstü bilgisayarınızda uzun e-postalar yazıyor, sık sık sohbet ediyor, slayt ve sunumlar hazırlıyorsanız, entegre klavye sizin için sorun oluşturabilir. Bu durumda, hafif, küçük ve kolay taşınabilir özel klavyelere yönelebilirsiniz. Bu klavyeler masaüstündeki benzerleriyle aynı kapsam ve tasarıma sahip olmanın yanı sıra, bazı ek özellikler de sunuyor. Böylelikle, su geçirmeme, yıpranma ve darbelere karşı dayanıklılık gibi avantajlara sahip olabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları