Dizüstünüzde yer açın!

İster laptop, ister netbook... Kısıtlı depolama alanından bıkanlar için "bir tutam" pratik ipucu...

Dizüstünüzde yer açın!

Geniş ekranlı, güçlü ve geniş kapasiteli masaüstü bilgisayarlar hala evlerin kralı.

Gittikçe yaygınlaşan akıllı cep telefonları, netbooklar ve dizüstü bilgisayarlar çok yetenekli cihazlar olmalarına karşın, hem konfor, hem depolama alanı açısından masaüstünün gerisinde kalıyor.

Bunun en büyük sebebi küçük cihazlardaki depolama birimlerinin daha pahalı olması. İkinci sebebi de ucuz mekanik teknoloji yerine SSD ve RAM gibi hızlı ancak pahalı ve kapasite olarak zayıf depolama araçlarının yeğlenmesi. Oynar parça olmaması, taşınabilir ve haliyle düşürülebilir cihazların sağlamlığı açısından çok önemli.

Mobil cihazlarda çalışmak

Mobil cihazlarda çalışmak
Gereksiz dosya tutmayın

Küçük mobil cihazlarla çalışırken kesintisiz bir internet bağlantısına ihtiyacınız var.

Dahili 3G modeme sahip bir netbook ile, YouTube gibi video siteleri kullanmadan mevcut aylık kota içerisinde rahatça çalışabilirsiniz. WiFi bulduğunuzda, 3G'den WFi'a geçebilirsiniz.

İnternet bağlantısı sizi düşük kapasiteli sabit diske mahkum kalmaktan kurtaracaktır. Gereksiz ne varsa silin, sadece müzik ve film dosyalarını değil; internette alternatifi olan programları da silin.

Depolama alanı olarak masaüstü bilgisayarınızı, docking station ile ucuz dahili sabit diskleri veya tak çalıştır harici sabit diskleri yeğleyin.

Masaüstüyle paylaşmak

Masaüstüyle paylaşmak
Prism ile web uygulamalarını masaüstünden çalıştırabilirsiniz

E-posta için Gmail kullanabilir, Google Calendar ile randevularınızı takip edebilirsiniz.

Working Point ile iş takibi yapabilir ve Meebo ile anında mesajlaşma ihtiyacınızı karşılayabilirsniz. Bunlar kurulum ile sabit diskinizden alan harcamaz ve oldukça hızlı çalışırlar.

İnternet uygulamalarını Prism aracı sayesinde masaüstünden normal kurulu programlar gibi çalıştırabilirsiniz. Chrome'da da uygulama kısayolu oluşturarak yararlanabilirsiniz.

Hatta yazı yazmak için Office bile kullanmayabilir, OpenOffice gibi alternatifleri de es geçebilir ve Notepad ile idare edebilirsiniz. Bu sizin seçiminize kalmış ama masaüstünde alıştığınız gibi program kurarsanız hiç yerinizi kalmayacaktır. Ya da Google Docs'u denemeyi de tercih edebilirsiniz...

Çok yararlı bir araç ve bir alternatif

Çok yararlı bir araç ve bir alternatif
Dropbox ile hem yedeklersiniz, hem yer açarsınız

Netbook'unuzu sadece işiniz için kullanacaksanız üzerinde çalışmadığınız dosyaları boşu boşuna sabit diske doldurmayın.

Masaüstü bilgisayarınıza bu verileri atmak ve kurulum dosyalarını, müzik ve belgeleri depolamak için harici bir sabit disk kullanın. Bazı modellerde SC kartlar ile de günü kurtarabilirsiniz. Ancak günlük çalışma düzenini Dropbox ile daha verimli hale getirebilirsiniz.

Dropbox ile dosyalarınız bütün bilgisayarlar arasında senkronize edilir. İsterseniz masaüstü PC'nizden, yedeklediğiniz dosyalarınızı netbooktan silebilirsiniz.

Bütün bunların ötesinde Windows, Ubuntu ya da Mac OSX yerine netbook işletim sistemi olan Jolicloud'u deneyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları