DNA'nın babası, Nobel ödülünü satışa çıkardı

1953 yılında yaptığı büyük keşifle Nobel ödülünü kazanan bilim efsanesi, şimdi Nobel'ini satıyor!

Nobel'ini satan efsane!

86 yaşındaki bilim adamı James Watson'ı bugünün gençleri çok iyi tanımıyor olabilir ama onun için, 1950'ler bilim dünyasının "Rockstar'ı" desek yanlış olmaz. DNA'yı keşfederek bilim dünyasında büyük bir devrim yaratan James Watson, 1953 yılında bu keşfi nedeniyle aldığı Nobel ödülünü, şimdi satışa çıkardı.

Bir açık arttırma sitesine Nobel ödülünü koyan Watson'ın istediği fiyat ise 2.5 milyon dolar. Bilim adamı, bu kararı maddi sorunlar yaşadığı için aldığını de belirtiyor.

Profesör Watson, aslında bilim dünyasının saygın bir bireyi ve iyi bir kazancı da bulunuyordu ancak 2007 yılında bir dergiye verdiği röportajda, DNA'nın insanın tüm şifresini oluşturduğunu, bazı ırkların DNA'sında, zihinsel gelişimi sınırlayan bariyerler olduğunu dolayısıyla her ırkın zeka düzeyinin farklı olduğunu dile getirdiği için dünya çapında tepki toplamış, ırkçılık suçlamalarıyla karşı karşıya kalmıştı. Watson'ı ırkçılıkla suçlayan yoğun eleştirilerden sonra profesör üniversiteden uzaklaştırılmış, başka bir üniversite çalışma imkanı da bulamamıştı. Bu nedenle, gelir düzeyinin büyük hasar aldığını belirten Watson, Nobel ödülünden gelecek gelirle hayatının kalanını rahat yaşamayı planladığını belirtiyor.

Okuyucu Yorumları