DNF PR'larından sert tepki geldi

Yeni Duke Nukem oyununu yerden yere vuran eleştirmenlere akıl almaz bir tehdit. Hem de bakın kimden?

Böyle tehdit görülmedi!

Duke Nukem Forever yıllar süren serüveninin ardından piyasaya çıktı ama oyun eleştirmenlerinden çok düşük notlar almaktan kurtulamadı.

2K Games ile birlikte çalışan The Redner Group isimli PR firmasıysa DNF hakkındaki eleştirilere ve yorumlara daha fazla katlanamadı ve sonunda şirketlerinin web sayfasından konu ile ilgili çok ağır bir tweet geçti. Yapılan açıklama şu şekildeydi; "Bazıları yaptıkları incelemelerle çok ileri gittiler... Biz de çıkacak yeni oyunların kimin eline geçip, kimin eline geçmeyeceğini bugün DNF konusunda bize düşmanca tavırlar sergileyenleri baz alarak hesaplayacağız. Şimdiden bir kara liste oluşturuyoruz ki kim, ne yapmış tanıyalım."

Bu tehdidin ardından yaşananlar ise, oldukça ilginç. İşte tehdit olayının sonrası... Haberimizin ikinci sayfasında...

Önce tehdit etti, sonra...

Önce tehdit etti, sonra...

Bütün bu tehdit karmaşasının ardından Jim Redner ile iletişim kuran ArsTechnica, kendisinden bambaşka geri dönüşler aldı. Yapılan konuşmada Redner'in şu sözleri dikkat çekti; "Geçmişte sizlerle çok iyi ilişkilerim oldu. Eğer siz de izin verirseniz, önümüzdeki yıllarda da sizlerle çalışmak isterim. Ben de farkındayım ki yapılan eleştiriler tamamen özneldi. Herkes kendi yorumu yapmakta özgür ve bu yorumlar yanlış olarak nitelendirilemezler. Benim derdim insanlara kabadayılık yapmak değildi, biraz fazla tepki gösterdim, farkındayım. Ben de dergilerin yaptığı gibi bir fikrimi ortaya atmak istedim. Bu projeye tüm kalbimle katıldım ve başarılı olduğunu görmek istiyorum. Benim en büyük isteğim sizin de beni anlayabilmenizdir."

Firma tarafından yazılan tweet'ler çoktan silinmiş durumda. Bir özür tweet'i de yayınlayan Redner; "Herkesin bilmesini istiyorum ki yaptığım harekette tamamen kişisel davrandım. Bu konunun 2K ile hiçbir ilgisi yoktur. Söylediğim her şey için çok özür dilerim." diyerek konuya bir kez daha açıklık getirmek istedi.

Okuyucu Yorumları