Dodge Viper efsanesi için özel modeller geliyor!

Gerçek bir otomobil efsanesi olan Dodge Viper, 5 yeni modelle belki de son kez büyüleyecek...

Viper için beş yeni özel model!

Dodge Viper'ın gerçek bir Amerika otomobil efsanesi olduğu söylenebilir. Ancak devasa V-10 motoru ve gösterişi ile kendini gösteren bu aracın sonsuza kadar yaşaması beklenemezdi; zira Viper efsanesi, büyük ihtimalle 2017 yılında sona erecek. Bu aracın son zamanlarının yaklaşması ile beraber de Dodge, 25 yıllık varlığı kutlamak için az sayıda özel araç sunmayı planlıyor.

Bu beş özel sürümün dördü, Viper ACR'ı temel almakta. ACR olmayan tek özel sürüm ise Viper Snakeskin Edition GTC olarak gözükmekte ve bu sürüm, 2010 Snakeskin ACR'ı temel alan yeşilimsi bir dış görüntü sunmakta. Dodge, Snakeskin Edition GTC'yi, başta 31 adet olarak duyurulmasına rağmen sadece 25 adet üretecek.

ACR özel sürümlerinden ikisi de daha önceki modelleri temel almakta. VooDoo II Edition ACT, 2010 Viper VooDoo'yu temel almakta. Bu modelden de 31 adet üretilecek ve her biri siyah dış görüntü, özel bir rozet, karbon seramik frenler ve ACR'ın Extreme Aero paketine sahip olacak. GTS-R Commemorative Edition ACR da büyük oranda aynı özelliklere sahip olacak ancak bu model, 1998 GTS-R GT2 Championship Edition'ı temel almakta.

1:28 Edition ACR, ACR'ın rekor Mazda Raceway Laguna Seca'nın 1:28:65'lık turuna saygı amaçlı üretilmiş yeni bir ürün. Bu araç, siyah üzerine kırmızı çizgilere, kırmızı iç dikişlere ve diğer özel sürümler ile aynı eklere sahip. Bu araçtan da sadece 28 adet üretilecek.

En son özel sürüm ise ülkedeki en büyük Viper satışlarını yapan iki satıcı için üretilmiş durumda. Dealer Edition ACR, Commemorative Edition'a benzer bir şekilde mavi üzerine beyaz renklere sahip ve üretilen 33 araçtan birini isteyenlerin, Tomball, Teksas'taki Tomball Dodge'a veya Roanoke, Illinois'deki Roanoke Dodge'a gitmeleri gerekecek...

Okuyucu Yorumları