Doğa Koleji, bir kez daha Bett Show'da!

Doğa Koleji, bir kez daha Avrupa'nınen büyük eğitim teknolojileri fuarı Bett Show'da!

Doğa Koleji, Bett Show'da!

Doğa Koleji, geçtiğimiz yıl t-MBA eğitim modeli ile "En İnovatif Okul" ödülünü aldığı, dünyanın en büyük eğitim teknolojileri fuarı BETT Show'a (British Educational Training and Technology Show) 3'üncü kez katıldı. 22-25 Ocak tarihleri arasında İngiltere'nin efsanevi salonu Excel'de gerçekleştirilen fuarda; öğrencileri iş dünyasına hazırlamak amacıyla Doğa Koleji tarafından MBA müfredatı örnek alınarak geliştirilen eğitim modeli 't-MBA' ve modelin dijitale taşınan yeni uygulaması 't-MBA Digital' Doğa Koleji öğrencileri tarafından tanıtıldı.

Doğa Koleji, her yıl 600'den fazla üretici ile 30 binden fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapan, eğitim materyalleri ve eğitim teknolojileri konusunda lider kurumları, İngiltere'nin efsanevi salonu Excel'de ağırlayan BETT Show'da bu yıl da öğrencileriyle birlikte yer aldı. Eğitim ve teknoloji alanında Avrupa'nın en büyük fuarı Bett Show'a 3'üncü kez katılan Doğa Koleji, fuarda t-MBA öğrencileriyle birlikte teknolojinin eğitime entegre edilmesinden elde ettikleri faydayı anlattı ve t-MBA eğitim modelinin dijitale taşınan yeni uygulaması 't-MBA Digital'ı tanıttı. 22-25 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen fuarda t-MBA Eğitim Modeli, Doğa Koleji'nin küresel ortakları olan; Apple, Britannica, Intel, Pearson, Vestel, Promethean işbirliği ile ziyaretçilerin izlenimine sunuldu.

t-MBA'le "En İnovatif Okul" seçilen Doğa Koleji bu yıl da Bett Show'da "t-MBA Digital"ı tanıttı!

Geçtiğimiz yıl düzenlenen fuara Türkiye'den ilk ve tek k-12 eğitim kurumu olarak katılan Doğa Koleji, MBA programını lise seviyesine uyarladığı eğitim modeli t-MBA'i (MBA for Teenagers) öğrencileriyle birlikte interaktif bir ortamda tanıtmış, Londra'da eğitim inovasyonu alanında yoğun ilgi görmüş ve "En İnovatif Okul" ödülünü BETT Show Yönetim Kurulu Üyesi Tansy Clark'ın elinden alarak geri dönmüştü. Doğa Koleji bu yıl BETT Show 2014'te ise t-MBA eğitim modelinin yanı sıra, modelin online ve kişiselleştirilmiş bir versiyonu olan ''t-MBA Digital''i de eğitim ve teknoloji profesyonellerine sundu.

Ödüllerini Rotherham Lord'undan teslim aldılar!

Ödüllerini Rotherham Lord'undan teslim aldılar!

t-MBA; "Digital"le çok daha da etkin, tablet kullanımıyla daha da teknolojik!
Doğa Koleji t-MBA öğrencileri, izleyicilere anlattıkları "t-MBA Digital"le teknolojinin eğitimde ne kadar önemli bir role sahip olduğunun bir kez daha Londra'da altını çizdi. Renkleri ve grafikleri ile öğrencinin görsel anlamda kolaylıkla dikkatini çeken ve konsantrasyonunu sağlayan t-MBA Digital, fuarı izleyenlerin de yoğun ilgisiyle karşılaştı. Fuarda Doğa Koleji standında öğrencilerle bir araya gelen Rotterdam Lord'u Ahmed Nazir t-MBA öğrencileri ve t-MBA Digital ile ilgili görüşlerini "Doğa Koleji öğrencileri burada gerçekleştirdikleri sunumla iş hayatındaki pek çok profesyonelle yarışabileceklerini kanıtladı. Günümüzde artık tüm eğitim kurumları gelişen teknolojiye ayak uydurmaya çalışmalı; zira teknoloji eğitim için paha biçilemez bir araç konumunda" şeklinde ifade etti.

Doğa Koleji'nin, önde gelen online eğitim ve öğretici oyun uzmanlarıyla yaklaşık 1,5 yıl süren çalışmanın sonucunda ortaya çıkardığı t-MBA Digital mevcut tüm öğretici oyunlardan farklı içerik ve tasarımıyla dikkatleri çekiyor. Her öğrencinin ayrı ennegram testine tabi tutulmasıyla başlayan t-MBA Digital bu özelliğiyle öğrencilerin kişilik ve yeteneklerini doğrultusunda kişiselleştirilmiş bir program sunuyor. Ennegram testi ile belirlenerek geliştirilen oyun programı öğrencilerde iletişim, ilgi alanı, motivasyon, paylaşım, yaratıcılık ve rekabete olan isteğin gelişmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Dünya Proje Yarışması'nın kazananları ödüllerini Rotherham Lord'undan teslim aldı!

Doğa Koleji bu platformda ayrıca, Eylül 2012'de İngiltere'de başlatılan ve bu yıl ikincisi yapılacak olan ''Dünya Proje Ödülleri''nin kazananlarını da açıkladı. Yarışmanın birincisi, online iş hayatına yönelik fikri "İlham Kaynağı" ile Kanada'dan katılan Kingsong Chen oldu. Projesini uygulayabilmesi için 5 bin dolar ile ödüllendirilen Kingsong, ödülünü Rotherham Lordu Ahmed Nazir'in elinden aldı. Lübnanlı Sara ve Fatima çevresel ve sosyal projeleri "Atıktan Enerjiye" ile İkinci olurken, 3 bin dolar değerindeki ödülü VS CEO'su Jorg Blumenstock'tan aldılar. Yarışmanın üçüncüsü ise "Elektrik Üreten Su Çarkı" oluşturma fikriyle Ukraynalı Yuliya Frolova oldu. Frolova'ya 2 bin dolar değerindeki ödülünü Promethen'ın Orta Asya Kanalı Başkanı Jon Mc Dermott teslim etti. Ayrıca kazananlara Nisan ayında İstanbul'da düzenlenecek olan Doğa Koleji'nin 7. t-MBA Zirvesi'ni izleme fırsatı sunuldu.

Politika ve iş dünyasının katılımıyla gerçekleşti

Politika ve iş dünyasının katılımıyla gerçekleşti

Doğa Koleji, Global Youth Network işbirliği; politika ve iş dünyasının katılımıyla gerçekleşti...

Kurulduğu günden bu güne "yaparak ve yaşayarak öğrenmeyi'' sağlamak amacıyla spordan sanata, iş dünyasından yabancı dile eğitimin her alanında inovasyonu gerçekleştiren Doğa Koleji, kar amacı gütmeyen yeni organizasyonu Global Youth Network'u Londra Home House'da gerçekleştirilen, politika ve iş dünyasından önemli kişi ve kurumların katıldığı buluşmada tanıttı. 650 üyesi olan Global Youth Network, 14-20 yaş arası gençlerin geleceğin girişimcileri ve liderleri olmasını amaçlayan ve destekleyen bir kuruluş. Global Youth Network işbirliğiyle düzenlenen özel geceye Hammersmith ve Fulham Belediye Meclisi Üyesi Frances Stainton, Prens Mohsin Ali Khan, İskoçya Kraliyet Bankası Direktörü Heather Melville, Lord Qurban Hussain, Hammersmith ve Fulham Eski Belediye Başkanı Belinda Donovan, Avrupa Ticari Bankası Başkanı Ashraf Nadeem, Amerika Birleşik Devletleri Birinci Sekreteri Jonathan R. Peccia ve Microsoft ve Royal Bank CEO'ları gibi pek çok önemli isim katıldı.

Bu özel gecenin açılış konuşmasını yapan British Institute of Technology ve E-commerce CEO'su Dr. Muhammad Farmer "The British Institute of Technology and E-commerce olarak Doğa Koleji ile işbirliği yapmaktan gurur duyduğumuzu belirtmek isterim. Teknoloji hayatımızın en önemli unsurlarından biri ve Doğa Koleji bunu çok doğru bir şekilde hayata uyguluyor. t-MBA Digital gibi yeni eğitim uygulamalarını görmek mutluluk verici. Bunun gibi inovatif uygulamalarla Digital dünyaya yön vereceğimize inanıyorum. Ayrıca Uğur Gazanker'i tebrik ediyorum ve beni bu özel geceye davet ettiği için teşekkür ediyorum" şeklinde görüşlerini belirtti.

Gecenin önemli konuklarından İngiltere'de Eğitim Bakanlığı görevini yürütmüş olan Ralph Tabbarer görüşlerini "Eğitim, dünyanın sağlık sektöründen sonra en büyük ikinci sektörü ve bu sektör içerisinde bir Türk grubu olan Doğa Koleji, kısa zaman içerisinde hem bünyelerine ekledikleri kampüsler hem de eğitim dünyasına getirdikleri yeniliklerle önemli bir yer edindiler" şeklinde belirtirken, Hammersmith ve Fulham Belediye Meclisi Üyesi Frances Stainton ise "Bu akşam burada yer almak ve Doğa Koleji'ni tanımış olmak benim için büyük bir onur. Bu kadar büyük ve başarılı bir okul zincirine sahip olmak bir CEO için gurur verici olmalı. Bugün genç bir Doğa Koleji öğrencisiyle tanıştım ve bu kadar başarılı bir gençle tanışmak beni çok mutlu etti. Kendisi t-MBA dersleri konusunda çok azimli ve bana ileride Cambridge Üniversitesi'nde okumayı hayal ettiğini belirtti. Umarım bu genç öğrencinin dileği gerçek olur." diyerek Doğa Koleji CEO'su Uğur Gazanker'e tebriklerini iletti.

Okuyucu Yorumları