Doğalgaz Faturaları Cebinizi Yakmasın İstiyorsanız

Doğalgaz faturaları cebinizi yakmasın istiyorsanız baharda önleminizi alın!

Faturalar cebinizi yakmasın

Bakımı yapılmış bir kombi ve yalıtımı sağlanmış sağlam bir binanın yanı sıra, yaşam alanlarımızı konforlu ısıda tutmamızı ve aynı zamanda da tasarruf etmemizi sağlayacak yepyeni teknolojiler mevcut. Akıllı ev teknolojilerinden biri olan oda termostatları işte tam olarak bu işe yarıyor. Akıllı bir oda termostatı, özellikle soğuk kış günlerinde evlerimizi sabit sıcaklıkta tutarak, çoğunlukla balkonlarda duran kombilerimizin ayarını, gecenin bir soğuğunda dışarı çıkarak istediğimiz sıcaklığa getirmeye çalışma derdine de son veriyor. Akıllı olmaları sadece cep telefonundan yönetilmeleri ile değil. Kullanım alışkanlıklarınızı ve evlerimizin ısıl dinamiklerini öğrenebilmeleri sayesinde, tasarruf oranını %30'ların üzerine çıkarabiliyorlar.

Doğalgaz Faturaları Cebinizi Yakmasın İstiyorsanız

Türkiye'nin ilk ve tek yerli akıllı oda termostatı Cosa'nın Kurucu Ortağı Dr. Emre Erkin, kışı tasarruflu geçirmek için bahardan önlem alınmasını gerektiğinin altını çiziyor ve sözlerine şöyle devam ediyor:

"Akıllı ev teknolojisinde elektrik ve doğalgazın verimli bir şekilde tüketilmesi, konfordan ödün verilmeden tasarruf sağlanması her geçen gün daha da büyük bir önem kazanıyor. Özellikle son yıllarda akıllı evler ve binalar, bir başka deyişle ev ve bina otomasyonu uygulanmış yapılar, küresel ısınma, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kaynakları gibi kavramların önem kazanmasıyla birlikte hayatımıza daha fazla girmeye başladılar. Temel olarak ev ya da bina içinde birbirleriyle haberleşebilen ve etkileşen akıllı cihazların yerleştirilmesi, bu sistemlerde en belirleyici özellikler haline geldi. Doğalgaz ve elektrik faturalarında tasarruf sağlayan akıllı oda termostatları ise, enerji tüketimini kontrol altında tutuyor ve ihtiyaçlara göre en verimli olacak şekilde kombilerimizi yönetmemizi sağlıyor.

Akıllı bir oda termostatı ile kombinizi akıllandırmak, doğalgaz faturalarında ortalama %31 oranında tasarruf sağlıyor.

Özellikle her yıl kışa girmeden periyodik olarak radyatör temizliği ve kombi bakımını yetkili servislere yaptırmak, kışın kombilerinizin daha verimli çalışmasının yanı sıra kombinin ısı verimi ve ömrünü de artırıyor. Akıllı bir oda termostatı ile kombinizi akıllandırmak ise doğalgaz faturalarında ortalama %31 oranında tasarruf sağlıyor. Ülkemizde çoğu kullanıcı ısıtma ve soğutma için kombilerin maalesef yaklaşık %5'inde oda termostatı kullanıyor. Yani kullanıcıların %95 gibi büyük bir çoğunluğu, kombilerin üzerinden petek suyu sıcaklığını ayarlayarak kombilerini kullanıyor. Üstelik evde yokken ya da gerekmediği zamanlarda kombiler boşu boşuna çalışabiliyor ve gereksiz bir enerji tüketimi oluyor. Bu gibi gereksiz enerji tüketimlerinin önüne geçmek günümüzde artık çok basit."

Cosa, geliştirdiği teknolojiler sayesinde kışı tasarruflu geçirmek isteyenler için, ev sıcaklığını akıllı cep telefonları üzerinden kontrol altında tutarak doğalgaz faturalarında ortalama %31, klimaların elektrik tüketiminde ise %40'a varan kadar tasarruf sağlıyor.

Okuyucu Yorumları