Dokunmamanız gereken 4 Windows sistem alanı!

Windows'un her yeriyle oynayın; karıştırın... Ama bu 4 şeye sakın elinizi sürmeyin!

Bu 4 şeye elinizi sürmeyin!

Bilgisayarlar konusunda yeniyseniz ve şimdiye kadar Windows'un ayarlarına pek fazla dokunmadıysanız, bunu yapmadan önce bilmeniz gereken birkaç şey var. Merak etmeyin, bilgisayarınız herhangi bir düğmesine bastığınız için bozulmayacak, ama yine de şu 4 kritik alanı karıştırmamanızı tavsiye ediyoruz:

Sürücüler: Sürücüler, donanımınızın işletim sistemiyle bağlantısını kuran yazılımlardır. Fareniz, grafik kartınız, klavyeniz ve diğer donanımlarınız, kendilerine özel işlevleri sunabilmek için sürücülere ihtiyaç duyarlar.

Sürücülerinizi güncel tutmanız önemlidir, ancak onları otomatik olarak güncelleyen üçüncü parti yazılımları kullanırken dikkat etmelisiniz. Bu tür yazılımlar, bazen yükledikleri sürücülerle sisteminizi kullanılmaz hale getirebilir.

Kayıt defteri (registry): Sisteminiz ve programlarınızla ilgili binlerce ayar, burada kaydedilir. Örneğin Denetim Masası'nda yaptığınız her küçük ayar, kayıt deflerinde tutulur. Kayıt defterinde değiştireceğiniz veya sileceğiniz kritik ayarlar, bazen sisteminizi bir anda kullanılmaz hale getirebilir.

Hizmetler: Windows'un arka planında çalışan programlardır. Bunlar arasında Uzak Kayıt Defteri, DNS istemcisi, Tak ve Kullan, Sunucu, Bluetooth Desteği gibi hizmetler bulunmaktadır. Bazı hizmetleri güvenle kapatabileceğiniz gibi bazılarını kapatmanız, sisteminizde sorunlara yol açabilir.

Aygıtlar: Fiziksel PC bileşenlerinizden değil, Aygıt Yöneticisi'ndeki aygıtlardan bahsediyoruz. Aygıt Yöneticisi, sürücüleri güncellemek, aygıtları devre dışı bırakmakta işinize yarayacaktır. Ancak yanlış bir aygıtı devre dışı bırakmak, sizi bir anda o aygıttan mahrum edebilir.

Okuyucu Yorumları