Dokunmatiği kapatsanız da pil bitiyor!

Dokunmatik ekranlı laptop'un dokunmatik özelliğini kapatmak bile, sizi bu dertten kurtarmıyor!

Dokunmatiği kapatsanız da...

Son dönemde trend dokunmatik ekranlı dizüstü bilgisayarlara kaymış durumda. Ultrabook çatısı altında toplanan bu dokunmatik ekranlı cihazlar, elbette diğer laptop'lara göre daha yüksek fiyat etiketlerini de beraberinde getiriyor. Fakat bu özellik neddeniyle pil ömrü israfı da artıyor...

Laptop Magazine, dokunmatik ekranlı laptop'larda yer alan birkaç soruna işaret etmiş. Bunlar arasında en dikkat çekici kısım ise dokunmatik ekranlı laptop'ların, dokunmatik özelliği olmayan sürümlerine göre pil ömrünü çok daha hızlı tükettiği yönünde. Derginin, Lenovo ThinkPad X1 Carbon üzerinde yaptığı kullanım testine göre, cihazın dokunmatik özellikli sürümünün, normal ekranlı sürümüne kıyasla pil ömründe yüzde 24 oranında bir fark bulunuyor. Yani, dokunmatik ekranlı X1 Carbon'un şarjı bittiğinde, normal sürümünün pil ömrü halen yüzde 24 seviyesinde bulunduğu sonucuna ulaşılmış. Daha da ilginci, dokunmatik ekranın dokunmatik özelliğini kapatsanız bile, bu farkın aynı şekilde devam ediyor olması.

Buradan hareketle kullanıcılar, dizüstü bilgisayar seçiminde eğer pil ömrünün kendileri için daha önemli olduğunu düşünüyorlarsa, dokunmatik arayüze sahip olmayan modellere yönelmeleri daha faydalı olabilir.

Okuyucu Yorumları