Dokunmatik cep telefonlarından şikayet var

Her yanımız dokunmatik ceplerle doldu taştı: Ama dokunmatik ceplerin sonu hiç de parlak görünmüyor.

Bu kadar dokunmak yeter!

Dokunmatik ekranlı cep telefonları, getirdikleri yenilikler, sağladığı avantajlar ve genellikle ilgi çeken kullanım özelliklerine rağmen, cep telefonu kullanıcılarının üçte birinden fazlası tarafından beğenilmedi. Üç Avrupa ülkesinde 3000 kişi ile gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, cep telefonu kullanıcılarının %38'i bir sonraki alışverişlerinde parmakla idare edilen bir dokunmatik telefon almayı planlıyor. %16'lık kısım isi, kalemle kontrol edilen dokunmatik ceplerden yana. Yani araştırmaya katılanların sadece %54'ü dokunmatik ceplerden yana.

İngiltere, Fransa ve Almanya'da düzenlenen araştırmada ortaya çıkan daha da ilginç olan bir sonuç var. Hali hazırda dokunmatik ekranlı cep telefonu sahiplerinin tam %53'ü, yeni alacakları cep telefonunda dokunmatik ekran özelliği olmasını istemediklerini söylediler.

Araştırmayı düzenleyen ve yorumlayan Canalys firması, bazı firmaların dokunmatik ekran konusunda başarılı ürünlere sahip olmasına rağmen, çoğunun kullanıcıları tatmin edemediklerini söyledi. Hali hazırda dokunmatik ekranlı bir telefona sahip olanlardan, bir sonraki alışverişlerinde bu özelliği yine arayacağını belirten kullanıcıların büyük kısmının iPhone ve HTC telefonlara sahip olmaları da Canalys'in bu tezini doğrular nitelikte.

Okuyucu Yorumları