Dokunmatik ekranlara yeni yetenekler!

Telefonlarınızın ekranında birden fazla parmakla yapabildikleriniz arasına bunların da eklenmesini ister miydiniz?

Dokunmatik ekranlara yeni yetenekler!

Çoklu dokunmatik ekranlarda yapabildiklerimiz, kaydırma, iki parmakla yakınlaştırma veya döndürme gibi işlevlerden ibaret ve bu işlevler ilk günden bu yana pek değişmedi. Ancak ABD'de, Mountain View'daki Qeexo, bu teknolojiyle çok daha fazlasını yapabileceğimize inanıyor.

Qeexo'nun üzerinde çalıştığı TouchTools adlı yazılım, çoklu dokunmatik hareketleriyle ekranda kalem, silgi, kamera, şerit metre, cetvel, büyüteç ve hatta fare gibi araçları kullanmanızı sağlıyor. Bu araçların çoğu, onları gerçek hayatta tutuyormuşsunuz hissini vermeye çalışıyor ve işin zor kısmı da burada başlıyor. TouchTools mevcut donanımda standart çoklu dokunmatik ekran denetleyicileriyle çalışabildiğinden, cihaz üreticilerinin ilgisini çekecek gibi görünüyor.

Qeexo CEO'su Sang Won Lee, TouchTools'un yalnızca çoklu dokunmatik verilerinden ve makine öğreniminden faydalandığını, kullanıcının elinin yönünü bu şekilde algıladığını söylüyor. Lee, parmakların yönünü ve parmak uçlarının büyüklüğünü algılamak zorunda olduklarını, bunu geliştirdikleri hafif yazılım motoruyla yüzde 99 doğrulukta sağladıklarını vurguluyor.

Qeexo'nun adını duymamış olsanız bile, farkında olmadan firmanın diğer çözümlerinden faydalanmış olabilirsiniz. Örneğin Huawei'nin P9 serisi, Mate 8, Mate S, P8 serisi, Honor V8 ve Honor 7, ekrana iki kez vurarak ekran görüntüsü almanızı sağlayan "Knuckle Sense" işlevini Qeexo'nun teknolojisi sayesinde sunuyordu.

Okuyucu Yorumları