Dokunmatik ekranlarda "kulak tanıma" devri!

Parmak izi ya da göz tanıma sistemlerini unutun. Çok yakında telefonunuz, kulağınızı tanıyabilir!

Ne parmak izi, ne göz tanıma!

Parmak iziyle telefonların kilidini açmak şu sıralar çok popüler olabilir; hatta göz tanıma sistemleri gündemden düşmüyor da olabilir... Ama Yahoo mühendisleri yepyeni bir biyometrik iz okuma yöntemi üzerinde çalışıyor. Yahoo'nun çalışmasına göre, dokunmatik ekranların kendisi, başlı başına bir biyometrik iz okuma aracı olarak kullanılabilir.

Ancak dokunmatik ekranların çözünürlüğü, parmakların üzerindeki ince izleri hissedebilecek kadar yüksek değil. Bu yüzden biraz daha kaba veya büyük izleri okumak gerekiyor.

Yahoo mühendisleri, kulağı ekrana tanıtmak gibi bir yöntem üzerinde çalışmaya başladılar. Buna göre, telefon çaldığında ekranı doğrudan kulağınıza götürdüğünüzde, dokunmatik ekran, kulağın ekranda bıraktığı izi okuyabiliyor ve bunun sizin kulağınız olup olmadığını anlayabiliyor. Böylece sahibinin kulağını tanıyan telefon, kilidi açarak telefon görüşmesini otomatik olarak başlatıyor.

Bu önlem sayesinde, telefon çaldığında otomatik olarak devreden çıkan güvenlik kilidi sorunu yüzünden, istenmeyen kişilerin telefon aramalarına cevap vermesinin de önüne geçilmiş olacak.

Okuyucu Yorumları