Dokunmatik teknolojide devrim

Huawei Mate S ile getirdiği yenilikçi dokunmatik ekran teknolojisiyle fazlasıyla iddialı.

Dokunmatik teknolojide devrim

Huawei, en son amiral gemisini, IFA 2015 Tüketici Elektroniği Fuarı'nda sektörle buluşturdu. Ergonomik, göz alıcı tasarımı ve inovasyon odaklı teknolojisiyle kullanıcılara üst düzey Android deneyimi yaşatmaya hazırlanan Mate S ile Huawei, bir kez daha sektör standartlarının ve beklentilerin üzerinde bir ürünle sesini duyurmayı başardı.

Huawei Tüketici Elektroniği İş Grubu Başkanı Richard Yu, Mate S ile ilgili olarak şunları söyledi; "Huawei Mate S'i tasarlarken ve geliştirirken amacımız, üstün donanımlı bir üründen ziyade, kişiselleştirilebilir bir ürün ortaya koymaktı. Huawei Mate S, insan doğasının dokunma duyusuyla, dünyayı anlayabilmesinden ilham alarak geliştirildi. Huawei Mate S, insan – makine ilişkisini, yeni bir dokunmatik yüzey teknolojisi özelinde, çok amaçlı dokunmatik kontrol anlayışını da temelinden değiştirerek, yeniden tanımlıyor," dedi.

Uçtan Uca İnovatif Tasarım

Huawei Mate S, yenilikçi dokunmatik ekran teknolojisini ve sıra dışı tasarım kriterlerini ürünün göz alıcı yetenekleriyle birleştirerek, benzersiz bir akıllı telefon tecrübesi sunuyor.

Huawei'nin devrim niteliğindeki Mate7 mimarisi üzerine inşa edilen Mate S, 5,5 inç boyutlarında, 2.5D bombeli ekrana sahip. 7,2 mm kalınlığa ve 2,65 mm kenar uzunluğuna sahip olan Huawei'nin yeni amiral gemisi, kavisli arka kapağıyla ele tam olarak oturuyor. Bu kavisli tasarım sayesinde dengeli bir ağırlık merkezi sunan Mate S'in, üstün ergonomisi sayesinde kullanıcının elinden kayıp düşme riski de minimuma iniyor. AMOLED ekranının da etkisiyle Mate S, mükemmel bir kavisli gövde ve zengin renkler ile üstün görsel deneyime imza atıyor.

Kavisli bir arka kapağa sahip olan Mate S, katmanlı pil teknolojisiyle ve çapraz baskı devresiyle birlikte, farklı bir tasarım yapısına sahip. Antenle sorunsuz bağlantı için nano-metrik çekim tekniğini kullanan cihaz, en berrak sesli görüşme kalitesine imza atıyor. Telefonun benzersiz metalik gövdesi, en son teknoloji kullanılarak tasarlanan ince metal gövde, nano-teknoloji ve safir kameranın bileşiminden oluşuyor.

Kullanıcı Deneyimi Yeniden Tanımlanıyor

Kullanıcı Deneyimi Yeniden Tanımlanıyor

Huawei Mate S ile dokunmatik ekran, kullanıcılar açısından daha gelişmiş bir hale geliyor ve bambaşka bir deneyime dönüşüyor. Örneğin fotoğraf görüntüleme esnasında tek parmağınızı kullanarak ve geleneksel dokunmatik müdahale biçimlerinden farklı olarak, tek dokunuşla yakınlaştırma ve önizleme gibi işlemleri yapmanız mümkün. Huawei Mate S ayrıca, nesnelerin ağırlığını ölçmek için, dijital bir tartı olarak da kullanılabiliyor.

Mate S, Fingerprint 2.0 özelliği ile bir önceki model olan Mate7'de yer alan, gelişmiş yonga düzeyi seviyesini ve tek dokunuşla kilit açma fonksiyonunu, bir adım ileri taşıyor. Fingerprint 2.0 algılama seviyesini %100 artırarak cihazın sezgisel tanıma yeteneklerini artırıyor. Bu fonksiyon aynı zamanda, bildirim çubuğunun kontrolü, çift tıkla bildirim temizleme, fotoğraf önizleme ve arama cevaplama- reddetme işlemleri için de kullanılabiliyor.

İlk kez Huawei P8 ile birlikte sunulan Fingerprint 2.0 ve Knuckle Control 2.0 özellikleri, kullanıcıların uygulamalar arasında geçiş yapmalarını ve ekran görüntüsü almalarını kolaylaştırıyor. Bu önemli özellik, ayrıca kullanıcıların telefonlarını daha interaktif bir biçimde kullanmalarını da sağlıyor. Örneğin telefon ekranına C şekli çizildiğinde, cihaz kamera fonksiyonunu aktif hale getiriyor. Aynı şekilde ekrana çift tıklandığında ise ekran görüntüsü video formatında kaydediliyor. Bu sıra dışı özellikler sayesinde, kullanıcının telefona her dokunuşu, farklı bir deneyim anlamına geliyor.

Amatörler ve Profesyoneller İçin Tek Kamera

Amatörler ve Profesyoneller İçin Tek Kamera

Huawei Mate S'in sahip olduğu kamera teknolojisi, kullanıcıların günlük yaşamdaki tüm görsel ihtiyaçları için biçilmiş kaftan. Kontrast, doku ve özel renk tonları ile profesyonel bir kameradan yana birçok beklentiyi karşılayan Mate S, 13 MP'lik ana kamerasında yer alan; RGBW sensör, optik görüntü sabitleyici, çoklu renk ısısı, LED flaş, bağımsız görüntü sinyal işleyici gibi özelliklerle, en iyi fotoğrafları en hızlı şekilde elde etmenizi sağlayacak özellikler barındırıyor. Huawei Mate S'in bu alandaki bir diğer önemli özelliği ise mükemmel selfie'ler için tasarlanmış 8 MP'lik flaşlı ön kamerası. Tüm bu göz alıcı özellikler, en güzel görsel sonuçlar için Huawei Mate S'te bir arada sunuluyor.

Profesyonel kamera modu ayrıca, manuel ASA ayarı, pozlama telafisi, pozlama zamanlayıcısı, beyaz ayarı ve flaş destekli odaklanma gibi özellikleri de içeriyor. Mate S ile gerçek zamanlı siyah ve beyaz filtre modu, çok aşamalı koyuluk seçenekleri ve gerçek zamanlı yoğunluk ayarı gibi özellikleri de kullanıcılara sunuluyor.

Her Ortamda En İyi Ses Kalitesi

Huawei Mate S, bugüne kadar kullanılan ses kayıt teknolojisini, Huawei'nin geliştirdiği akıllı yön algılama özelliğine sahip 3 farklı mikrofonuyla, bir üst seviyeye taşıyor. Huawei Mate S'in sinyal biçimlendirme algoritması, telefonun duruş pozisyonuna göre, 3 mikrofonun da sesin geldiği yöne odaklanmasını sağlıyor. Bu da dış gürültünün en aza indirgenerek, son derece kaliteli kayıtların alınmasını sağlıyor.

Mate S IFA'dan Ödülle Ayrıldı

Huawei Mate S, inovasyon odaklı teknolojisinin karşılığını almakta da gecikmedi. IFA'nın en prestijli ödüllerinden "AndroidPIT IFA'nın En İyisi 2015" ödülü Mate S'in oldu.

Okuyucu Yorumları